Начало Автомобили Нов суперавтомобил на McLaren дебютира през март

Нов суперавтомобил на McLaren дебютира през март

68
0

Нова ера започва за McLaren Automotive през март, когато компанията ще представи второто поколение на своите Super Series по време на 87-ото автомобилно изложение в Женева. Бизнес планът Track22 на производителя от Уокинг включва 15 нови модела. Второто поколение Super Series е първото моделно семейство от планираната гама.

„Super Series е в сърцето на бизнеса на McLaren и олицетворява смесицата от върхово представяне, изключителен лукс и безпрецедентно управление, представляваща същността на McLaren”, коментира главният изпълнителен директор на McLaren Automotive Майк Флюит. „За първи път ще заместим цяла продуктова гама. Второто поколение Super Series ще е вярно на духа на компанията.”

Super Series ще е изградена около ултралека, карбонова централна структура. Изключително здрава, тя е по-лека от тази при първото поколение, изградена от карбон и метал. Т.нар. Monocage II допринася за тегло от 1283 кг на новия автомобил – по-ниско от това на най-близкия му съперник и с 18 кг по-ниско от това на McLaren 650S в сравнима спецификация.

При разработката на Monocage II в McLaren са се погрижили да подобрят достъпа до купето, както и да постигнат отлична видимост във всички посоки. Новата структура на шасито е с по-нисък център на тежестта, което допълнително подобрява динамиката на колата. Желаещите да демонстрират карбоновата структура могат да поръчат опция „Visible Monocage”, позволяваща да се види материалът.

Гамата Super Series се появява през 2011 г. с представянето на модела 12С. 12C Spider идва през 2012, а през 2014-та McLaren представи 650S Coupé и 650S Spider. Първото поколение Super Series е разширено още повече през 2015 г. с появата на лимитираните серии 675LT Coupé и 675LT Spider.