Начало Автомобили Новият Mercedes-Benz Sprinter ще бъде показан на TRUCK EXPO 2018

Новият Mercedes-Benz Sprinter ще бъде показан на TRUCK EXPO 2018

43
0

Силвър Стар ще покаже за първи път у нас новия Mercedes-Benz Sprinter по време на специализираното изложение TRUCK EXPO. Основните нововъведения при модела са задвижването на предните колела и пакетите за свързаност, които значително улесняват управлението на автопарка.

Освен новия Sprinter посетителите ще имат възможност да се запознаят с още шест експоната на щанда на Силвър Стар – новата Х-класа от Mercedes-Benz, три влекача за международен транспорт Mercedes-Benz Actros, самослвал със задно разтоварване Mercedes-Benz Arocs и Fuso Canter.

Третото поколение на Sprinter впечатлява със своя прогресивен дизайн, както и функции за комфорт и безопасност на ниво, характерно за леките автомобили. Новите мрежови услуги на Mercedes PRO connect в съчетание с напълно новите мултимедийни системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience) осигуряват идеална база за всички логистични и транспортни изисквания.

Вариантите на каросерията могат да бъдат: частично остъклен товарен ван, пътнически ван, пикап, шаси, автобус или кемпер-ван. Могат да бъдат конфигурирани повече от 1700 различни версии.

Доказаната концепция със задно задвижване и задвижване на всички колела сега е допълнена с нова система за задвижване на предните колела. Полезният товар на тази версия се увеличава с 50 килограма в сравнение с версията със задвижване на задните колела. 80-милиметровият по-нисък товарен праг прави значително по-удобно товаренето и разтоварването.

Новата Х-класа, първият премиум пикап от Mercedes-Benz, дебютира у нас в началото на годината и ще бъде показана в рамките на TRUCK EXPO 2018. Пикапът има типичните силни качества на марката: модерен дизайн, впeчатляващи офроуд възможности, в едно с динамично поведение на пътя, сигурност, функционалност и комфорт. Новият пърформанс пикап има комфортно окачване със стълбовидна рама и усилено задно многоточково окачване. Новата X-класа може да понесе полезен товар до 1.1 тона и да тегли ремарке с товар до 3.5 тона.

Гамата разполага с два дизелови двигателя с мощност 163 к.с. и 190 к.с., от есента на тази година ще се предлага и с V-образен, 6-цилиндров агрегат с 262 к.с. който е един от флагманите на марката Mercedes-Benz.

Акцент на щанда на Силвър Стар и тази година ще бъде Actros – флагманът на Mercedes-Benz автомобилите с инвестиционно приложение. Посетителите ще могат да разгледат два идентични влекача с кабина StreamSpace и един с кабина GigaSpace. Интериорът е с напълно равен под, две комфортни легла със седем зонов матрак, 36 л. хладилник и водна печка 3800W със система за оползотворяване на остатъчна топлина от двигателя.

И трите Mercedes-Benz Actros-a са оборудвани с двигател OM471 от второ поколение Евро 6, 13л. редови 6 цил. с двуструен турбокомпресор, макс. мощност 330кВ (449 к.с.) при 1600 об.мин., макс. въртящ момент 2400Nm в диапазона от 800 до 1400 обр.мин. и налична функция „Топ торк“ при движение на 12-та предавка.

На борда е налична системата за контрол и управление на автопарка FleetBoard с разширение DispoPilot Guide –  дисплей с логистични допълнения и навигация. Автомобилите разполагат със  следните системи за сигурност: ESP; активен спирачен асистент; предупреждение при напускане на лентата за движение; асистент следящ за умора на водача.