Начало Автомобили Новият Nissan Qashqai с редица новости в дизайна и подобрени динамични параметри

Новият Nissan Qashqai с редица новости в дизайна и подобрени динамични параметри

53
0

Nissan показа новия кросоувър Qashqai, въвеждащ съществени подобрения в премиум характера на автомобила. Новостите се фокусират върху модерния екстериорен дизайн, по-високото качество в интериора и подобрени динамични параметри.

Добавени са също нови технологии Nissan Intelligent Mobility, които продължават пътуването на Nissan към мобилността с нулеви вредни емисии и нулеви смъртни случаи. От началото на  2018 за новият Qashqai ще се предлага с технологията за автономно управление ProPILOT, която контролира завиването, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента. Това ще даде на клиентите по-голяма увереност при движение, подобрен контрол, по-голяма свобода по време на голямо задръстване и движение с висока скорост.

Пол Уилкокс, председател на Nissan Europe, коментира: “Поставихме визията си Nissan Intelligent Mobility в сърцето на нашата продуктова стратегия, насочваща развитието на всеки автомобил. Новият Nissan Qashqai е доказателство за това, подобренията в него ще продължат да са определящи и да поставят нови стандарти в сегмента на кросоувърите.”

Премиум излъчването на новия Qashqai е най-очевидно в интериора, където подобрената конфигурация, материалите с по-високо качество и модерните технологии продължават да държат Qashqai на първо място по привлекателност в сегмента.

Напълно ново е топ нивото на оборудване Tekna+, включващо нови седалки, тапицирани с висококачествена и мека кожа Nappa с луксозна 3D обработка на кожата за централните панели.

Нов е и D-образният мултифункционален волан с премиум хромирана декорация. На него е монтиран 4-посочен контролер за дисплея на водача, за по-интуитивно използване и „по-кратко отвличане на вниманието от пътя”.

Инфоразвлекателната и навигационна система NissanConnect, сега предлага интелигентен, нов потребителски интерфейс.

Нова опция за музикалните фенове е премиум аудио системата BOSE със седем високоговорителя. Тя предлага по-завършено аудио изживяване, плюс възможност за индивидуализация на звука в автомобила.

В допълнение към модернизацията на интериора, екстериорът на Qashqai е освежен, като сега предлага по-голяма изисканост и нов динамичен стил. Подобренията включват напълно променена предна част с нова „V-motion” радиаторна решетка на Nissan.

Бронята и предния капак са нови, с ревизирани светлини и по-голяма разлика между халогенните и LED фаровете. Всеки от двата вида се допълва от нова версия на дневния светлинен подпис, оформен като бумеранг. Променената форма на предните светлини добавя допълнителен акцент към цялостното премиум излъчване на новия Qashqai, докато добавянето на адаптивни фарове повишава безопасността при нощно шофиране.

Моментално разпознаваемият светлинен мотив с форма на „бумеранг” отзад е разширен и включва модерен 3D ефект на лещите, за да се оптимизира формата на светлинния подпис.

Цветовата палитра на Qashqai е разширена с два нови ярки цвята. Това са Vivid Blue и Chestnut Bronze.

Qashqai винаги се е откроявал с увереното си управление. Благодарение на редица подобрения, невидими за окото, новият модел запазва своите превъзходни характеристики на управление. Модификации по окачването, амортисьорите и системите за завиване са дали резултат под формата на още по-рафинирано пътно поведение.

Подобрена употреба на абсорбиращи материали и увеличена дебелина на стъклата са довели до намаляване на шума от колелата, работата на двигателя и вятъра. Налични са нови 17, 18 и 19-цолови алуминиеви джанти с аеродинамично оптимизиран дизайн за постигане на максимална ефикасност.

Аеродинамичното превъзходство на Qashqai не е компрометирано. Той запазва водещия в класа коефициент на челно въздушно съпротивление от 0,31, като продължава да бъде лидер в сегмента по отношение на емисиите CО2 със само 99 г/км при 1,5-литровия dCi 110 двигател. Подобна иновация допринася за ниските експлоатационни разходи за водачите на Qashqai.

От лансирането на модела през 2007, Qashqai стои в основата на желанието на Nissan да популяризира технологията Intelligent Driving, подобрявайки чувството за доверие и контрол във водача. С новия Qashqai този ангажимент към клиентите се разширява още повече.

Системата Интелигентно аварийно спиране (Intelligent Emergency Braking) е модернизирана с функция за Разпознаване на пешеходци. Предупреждението за приближаващ трафик отзад (Rear Cross Traffic Alert), целта на което е да минимизира ударите с ниска скорост, когато маневрирате на заден ход, се предлага за пръв път в Qashqai. Автомобилът продължава да се предлага с Разпознаване на пътни знаци, Предупреждение в случай на умора и разсейване (Driver Attention Alert), Интелигентен паркинг асистент (Intelligent Park Assist), Интелигентна система за 360 градусов обзор около автомобила (Intelligent Around View Monitor), Предупреждение за обект в сляпата зона на водача (Blind Spot Warning) и Предупреждение при напускане лентата на движение (Lane Departure Warning).

В основата на привлекателността на Qashqai винаги е била позицията му на върховен градски кросоувър. Той успешно съчетава практичността и привлекателността на SUV с текущите разходи и достъпността на хечбек.

Широкообхватните промени по Qashqai се базират на задълбочена обратна връзка от клиентите. Те са направени с цел утвърждаване на позицията му на най-продаван кросоувър в Европа. От лансирането на оригинала през 2007 са продадени над 2,3 млн. автомобила.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.