Начало Лайфстайл Новият посланик на марката Nissan у нас е Веселин Овчаров

Новият посланик на марката Nissan у нас е Веселин Овчаров

72
0

Nissan България и Веселин Овчаров стартират партньорство помежду си. Най-добрият български акропарапланерист ще е посланик на марката Nissan, като въплъщение на основните й ценности – иновация и вълнение. 

Сътрудничеството има за цел да популяризира и подкрепи изявите на Весо Овчаров в преследване на нови световни рекорди, бъдещи проекти и авантюристични планове. Пътешествията към европейските дестинации, Весо ще осъществява с кросоувърa Nissan X-Trail. 

Nissan и Весо вече развълнуваха българските медии като им дадоха възможност да полетят с парапланер, теглен от новия пикап Nissan Navara. С впечатляващи товароносимост и капацитет на теглене от 3500 кг, NissanNavara се оказа най-подходящият партньор за старт на полета в тандем на журналистите. В рамките на половин ден на писта Калояново бяха осъществени 16 излитания и успешни приземявания. Целта на полетите бе да се усети и докаже вълнението, което могат да предизвика Весо Овчаров в комбинация с марката Nissan.  

 

За Веселин Овчаров

Веселин Овчаров е най-добрият български акропилот и двоен световен рекордьор по инфинити тъмблинг в синхрон.  През 2013 година заедно със сръбския си колега Петар Лончар изпълняват над 180 превъртания в небето с парапланери и поставят световен рекорд в тази дисциплина.  Две години по-късно към тях се присъединява чеха Онджей Прохазка и тримата заедно успяват да изпълнят 126 синхронизирани тройни превъртания.

В момента Весо Овчаров държи и националния рекорд по дължина на прелет – 344 километра, поставен края на 2015г в Кишада, Бразилия.