Начало Автомобили Новият Opel Zafira – отлична свързаност и луксозно пространство

Новият Opel Zafira – отлична свързаност и луксозно пространство

43
0

Съчетанието от изключителна гъвкавост и оптимален комфорт е основна характеристика на Opel Zafira от момента, в който компанията със седалище в Рюселсхайм представи официално своята революционна интегрирана седемместна система в сегмента на компактните ванове през 1999 година. Оттогава до днес Opel е реализирал на пазара около 2.7 милиона екземпляра от Zafira, като клиенти на модела са главно семейства и професионалисти, които търсят автомобил с просторно и гъвкаво вътрешно пространство за пътуване на дълги разстояния в условия на максимален комфорт.

Новата Zafira, която скоро ще влезе в продажба и ще бъде доставена на първите си клиенти през месец септември, ще се отличава не само с прекрасно познатите от своите предшественици качества  като системата на седалките Flex7®, eргономичните предни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба), сгъваемият багажник за велосипеди FlexFix® и адаптивното окачване FlexRide – тя ще предложи също изцяло обновен и изключително привлекателен външен и вътрешен дизайн, който подчертава просторната атмосфера и отличните възможности за връзка с околния свят и глобалната мрежа. Последното поколение инфоразвлекателни системи Opel IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, както и системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar (включваща Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет с 4G/LTE мобилна връзка на определени пазари) гарантират оптималната комуникационна свързаност на Zafira за вас, вашите приятели и членове на семейството по време на път. Наред с това Opel ще представи в този сегмент от пазара адаптивната изцяло LED система AFL (Adaptive Forward Lighting), превръщайки първокласната нова Zafira в комфортна и луксозна ложа на колела както от гледна точка на водача, така и за пътниците в нея.

Динамичният нов дизайн на предните светлини заедно с изцяло новите, по-изразително спортни по дух горна и долна предни решетки дават тон на цялостния дизайн на новата Zafira. Предните светлини преливат в радиаторната решетка, създавайки единно графично цяло. Пластично оформената лайстна с марковата емблема се свърза визуално със светлините, допълвайки впечатлението за широчина. В допълнение към това, типичните за марката Opel, прецизно изпълнени дневни светлини в стил „двойно крило”, придават оригинален характер на предните светлинни блокове. Колелата са комбинирани с мускулести арки на калниците. Всичко това придава на предната част на новата Zafira стабилно и динамично излъчване със спортен дух.

Интериорът на новата Zafira е с променен дизайн на шофьорската кабина, която е вече с по-изчистен и по-елегантен вид. Новият волан с пластично, триизмерно оформление използва компактен и ефективно поместен модул на въздушната възглавница, а дизайнът му осигурява отлична ергономия.

Opel ще предложи при новата Zafira две инфоразвлекателни системи IntelliLink от последно поколение. Тя ще се предлага и със системата Opel OnStar с функция за автоматично обаждане в случай на пътен инцидент (Automatic Crash Response) и много други удобства, сред които изтегляне на крайната цел на пътуването в бордовата навигационна система (при Navi 950) и Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет с 4G/LTE мобилна връзка на определени пазари (дава възможност за едновременно свързване на до седем устройства – по едно за всеки от пътуващите в новия модел).

Новата Zafira е в състояние да предложи много повече от “просто” изключително комфортно пътуване. Луксозната ложа на колела се трансформира лесно в малко товарно превозно средство и при конфигурация с 5 пътнически места Zafira може да поеме минимален товарен обем (според ISO 3832) от 710 литра, които нарастват на внушителните 1 860 литра след сгъване на седалките от втория ред.

Освен това, моделът предлага над 30 на брой възможности за съхранение на вещи в купето, сред които и споменатата вече централна конзола FlexRail®. В допълнение към тях багажникът FlexFix® в задната част предлага лесна и практична възможност за превоз на велосипедна екипировка. Напълно вградената система се прибира и вади от задната броня подобно на чекмедже и е в състояние да носи до четири велосипеда. Тъй като багажникът има възможност да се накланя, задният капак може да се отваря дори и когато FlexFix® е напълно натоварен.

За увеличаване на комфорта и намаляване на умората и напрежението на водача спомагат адаптивният круз контрол ACC (Adaptive Cruise Control) и ходовата част FlexRide. Чрез разположен в областта на предната решетка радарен сензор, адаптивният круз контрол ACC помага на водача да поддържа избраната скорост на движение, спазвайки предварително определена дистанция до движещия се отпред автомобил. В допълнение към скоростта, желаното разстояние до автомобила отпред също може да се настройва от водача в три различни степени – далечна, средна и близка дистанция. От друга страна, адаптивното мехатронно окачване FlexRide постоянно и безстепенно адаптира поведението на автомобила в зависимост от конкретната ситуация на пътя, стила на шофиране и индивидуалните предпочитания на водача и пътниците. Потенциалните клиенти на новата Zafira ще разполагат и с богат избор на двигатели. Марката Opel ще запази актуалната си стретегия, която гарантира, че новата Zafira е единственият представител на този сегмент от автомобилния пазар, който предлага пълна гама задвижващи агрегати, включващи динамични бензинови, дизелови и двигатели на газ пропан-бутан (LPG) и метан (CNG, сгъстен природен газ).