Начало Автомобили Новият пикап на PEUGEOT идва през септември

Новият пикап на PEUGEOT идва през септември

195
0

PEUGEOT представи новия си пикап. Той бележи завръщането на марката на пазара на пикапите на африканския континент, наред със засилване на международното присъствие. Автомобилът има забележителен интериор и стандартно оборудване, заедно с основните характеристики на сегмента – здравина, издръжливост и задвижване 4×4. Той идва, за да отговори на нуждите на клиентите, които търсят автомобил за работа, надежден при всякакви обстоятелства, лесен за експлоатация и подходящ за професионални и лични цели. Новият пикап PEUGEOT ще бъде пуснат в продажба през септември.

Пикапът е с дължина от 5,08 метра е част от сегмента на компактните пикапи с двойна кабина. С годишни продажби от около 56 000 броя този сегмент представлява 10% от целевите пазари, включващи страните от Магреб и западна Субсахарска Африка. Дизеловият двигател и трансмисията 4×4 заемат водещо място със съответни дялове от 92% и 77%.  С пикапа си PEUGEOT съживява историята си в сегмента на пикапите, особено на африканския континент, в която изпъкват емблематичният модел PEUGEOT 403 от 1956 г., PEUGEOT 404 от 1967 г. и PEUGEOT 504, който го наследява до 2005 г., последната година на производство в Нигерия.

С висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет (от 210 до 215 мм в зависимост от версията), новият пикап PEUGEOT има всички основни характеристики на сегмента. Автомобилът е функционален, солиден, с отлична проходимост върху всякакви терени. Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос, 4-листови ресори и гуми YOKOHAMA като стандартно оборудване.

Товарната платформа с дължина 1,40 метра и широчина 1,39 метра e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът на товарната платформа са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар на автомобила е 815 кг.

Новият пикап PEUGEOT е оборудван със задвижване, чиито показатели отговарят на най-важните изисквания на пазара. 2,5-литровият надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common Rail, свързан с 5-степенна механична скоростна кутия, развива 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент. Той е наличен във версии на задвижване 4×4 и 4×2.

Версията 4х2 е задвижване, при което въртящият момент се връща към задните колела чрез надлъжен предавателен вал (кардан) и монтиран на задната ос диференциал. Натоварването е върху задните колела и колкото по-натоварен е автомобилът, толкова по-голяма е тягата.

Задвижването 4×4 се активира със специален лост за предаване на част от мощността на предната ос. Това позволява на водача да избере при необходимост стандартен режим 4×4 4H (4High) или режим 4L (4Low) при ниски предавки. Наличието на редуктор позволява възстановяване на въртящия момент при много ниски скорости за справяне с най-екстремни ситуации.

Задвижването 4х4 осигурява на новия пикап PEUGEOT функционалност и комфорт върху всякакви терени и всякакви метеорологични условия.

Пикапът предлага широка гама стандартно оборудване. Климатик с ръчно управление, електрически стъкла, радио със CD плейър и USB порт са налични за всички нива на оборудване. Новият пикап PEUGEOT включва като стандартно оборудване антиблокираща спирачна система ABS с разпределение на спирачното усилие, помощ при паркиране на заден ход, въздушни възглавници за водача и пътника и електрорегулируеми странични огледала. Версията 4×4 се отличава от версията 4×2 по хромираната арка на нивото на товарната платформа, покривните рейки и страничните стъпала.

С най-просторната кабина в своя клас, с пространство за пътниците на ред 2 от порядъка на 1738 мм и пространство за колената от 62 мм, новият пикап PEUGEOT предлага максимален комфорт на пътниците при ползването му както за професионални, така и за лични цели.