Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Направих няколко грешки в последната обиколка, призна Райконен

Направих няколко грешки в последната обиколка, призна Райконен

69
0

Кими Райконен призна, че допусна няколко грешки в последната си бърза обиколка в квалификацията за Гран при на Китай. Финландският пилот на Ферари бе по-бърз от Нико Розберг в първите серии в Q3, но след това остана не само зад съперника си от Мерцедес, но и зад Даниел Рикиардо (Ред Бул).

„Всъщност сбърках на същия завой и в предпоследната си обиколка. Жалко, тъй като мислех, че имаме шанс дори за полпозишън днес. Но просто така се получи и ще се постараем утре да извлечем максимума от ситуацията. Не знам как ще се развие надпреварата. Не искам да предполагам. Но е очевидно, че съм доста разочарован от станалото в квалификацията. Трета позиция не е твърде лошо място, от което да стартираш. Ще потегля от по-добрата страна на пистата, но трябва първо да направя нормален, чист старт и да градя върху това. Да видим какво ще стане. Сигурен съм, че пистата няма да е в идеално състояние след дъжда. Надявам се утре ситуацията да е по-близка до вчерашната, но тепърва ще разберем дали сме в състояние да се борим с момчетата отпред”, коментира Кими.

Финландецът каза също така, че няма окончателно решение относно стратегията му. Съотборникът му Себастиан Фетел направи само едно излизане в Q3 и спести комплект суперсофт за състезанието.

Себастиан Фетел остана четвърти, но той самият смяташе, че не е заслужавал място в топ 3.

„Спестихме гуми, утре ще стартираме със суперсофт. Мислех, че мога да се справя в последната обиколка, но единственият ми тур не бе нищо специално. Натиснах прекалено гумите си в началото, след това допуснах няколко малки грешки тук-там и това ми коства много време. Нищо не мога да променя впоследствие. Като цяло смятам, че уикендът ни е приличен засега, утре може да стане още по-добър. Интересно е, че състезателните стратегии в отделните отбори са различни. Целта ни ще е да напреднем спрямо позициите ни на грида”, каза Фетел.