Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-трудно бе да загреем достатъчно гумите, сподели Райконен

Най-трудно бе да загреем достатъчно гумите, сподели Райконен

93
0
Люис Хамилтън

Като интересен определиха петъчния ден от екипа на Ферари. Пилотите на Скудерията Кими Райконен и Себастиан Фетел бяха четвърти и пети в класирането на втората тренировка в Баку. От отбора направиха извода, че темпото им и в къси, и в дълги серии е окуражаващо.

„Най-трудната задача бе да накараме гумите да работят”, сподели Райконен. „Да ги загреем достатъчно. Очевидно е, че когато те не се представят на 100%, управлението е сложно. Усещането в колата е добро, но все още имаме работа по нея. Ако се справим с гумите, всичко останало е значително по-лесно.”

Фетел от своя страна, също като доста от останалите пилоти, отбеляза постоянното прекъсване на сесиите заради инциденти.

„Трудно бе да се намери ритъм”, продължи немският пилот. „Вярвам, че не съм бил единственият, който се озоваваше в зоните за сигурност. Мисля, че използвах задната скорост три пъти, а изобщо не ми се беше случвало през последните три години. Но е добре, че се случи днес, а не в следващите дни.”

„Утре обаче е съвсем нов ден. Мисля, че времената са близки. Ред Бул бяха много бързи днес, при това не в една обиколка, а и в двете сесии. Аз лично бях доволен от нашата работа. В къси серии не бяхме толкова добре, но не мисля, че ни липсва много.”

„Правата тук е много дълга, така че там е необходима достатъчно скорост. Може утре да опитаме още някои неща.”