Начало Рали Нани Рома напомни за себе си, Ал-Атия продължава да води в Дакар...

Нани Рома напомни за себе си, Ал-Атия продължава да води в Дакар 2015

21
0

След проблемите още в началото на надпреварата, които на практика означаваха, че трябва да забрави за победата, във вчерашния ден Нани Рома напомни за себе си като спечели деветия етап от рали Дакар. Водач в класирането обаче остава Насър Ал-Атия, състезаващ се както и Рома за екипа на X-Raid с Mini. Неговият най-сериозен съперник за победата Жинел де Вилер с Тойота загуби 15 минути спрямо съперника си и сега продължава да е втори, но с изоставане от 24 минути в общото класиране. Трети пък се движи Язид Ал Ражи също с Тойота.

При мотоциклетистите Хелдер Родригес с Хонда постигна победа в деветия етап, като остави зад гърба си своя колега Пауло Гонсалвеш и Марк Кома с КТМ. Четвърти вчера се класира Хуан Бареда Борт от екипа на Хонда, който след катастрофалния осми етап загуби шансовете си за спечелването на надпреварата. С второто си място пък Гонсалвеш се превърна в най-сериозният преследвач на Кома за победата. Той изостава с 5:30 мин. от водача във временното класиране и е единствения мотор на Хонда врязъл се в армадата на КТМ.

Айрат Мардеев с Камаз пък затвърди своето водачество при камионите с първо място и във вчерашния ден. Той успя да добави още минута и половина към предимството си спрямо своя сънародник Едуард Николаев, също с Камаз, който вече изостава на повече от 14 минути във временното класиране.

При АТВ-ата Рафал Зоник с Ямаха успя да си върне водачеството от миналогодишният победител Игнасио Касале. Етапът от вчера пък бе спечелен с голяма преднина от Виктор Мануел Галегос Лозич с Хонда TRX 450.