Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-реалистичното класиране за Ред Бул е зад Ферари и Мерцедес, смята Рикиардо

Най-реалистичното класиране за Ред Бул е зад Ферари и Мерцедес, смята Рикиардо

68
0
Кими Райконен

Даниел Рикиардо смята, че Ред Бул няма да е в състояние да се пребори със съперниците от Ферари и Мерцедес по време на уикенда в Русия. Според австралийския пилот и съотборника му Макс Верстапен най-реалистичната цел за екипа са пето и шесто място.

„Ще се постараем да постигнем каквото можем с автомобила, с който разполагаме. Не очакваме нещо кой знае какво от уикенда. Ще опитаме да се класираме в топ 5, тоест зад Ферари и Мерцедес. Това е най-реалистичният вариант за нас. Може да напреднем малко, да подобрим нещо по колите, но Ферари и Мерцедес са прекалено бързи. След днешните тренировки бих казал, че Ферари изглежда са с най-добра скорост”, обясни Рикиардо.

„Колата вървеше добре със суперсофт, но не толкова силно с ултрасофт. Мисля, че утре ще успеем да постигнем достатъчно добър баланс и с най-меките гуми.”

„Продължават да ме питат за новостите, идващи за Барселона, но първата ни задача е да се справим максимално добре този уикенд.”

Следобедната тренировка приключи по-рано от предвиденото за Верстапен. Той спря на трасето 20 минути преди карирания флаг и се обади, че няма мощност. Впоследствие отборът откри, че проблемът е свързан с налягането на горивото.

„Не можахме да направим дълга серия от обиколки. Трябва да видим какво можем да подобрим за утре. Тази писта обаче не е сред добрите за нас, така че ще се постараем да извлечем максимума. Липсва ни мощност, което се отразява особено зле тук, след като нямаш и аеропритискането, което искаш”, заяви Верстапен.

„Разликата спрямо Мерцедес и Ферари изглежда по-голяма заради дългата права. Смятам, че квалификацията ще е интересна заради предизвикателството да загрееш гумите си. Реалистичната цел за неделя са пето и шесто място.”