Начало Автомобили Носителят на кристалния глобус Радослав Янков получи нов Audi Q5

Носителят на кристалния глобус Радослав Янков получи нов Audi Q5

46
0

Звездата на зимните спортове Радослав Янков получи нов Audi Q5 2.0 TDI от спонсора на Българската федерация по ски Порше БГ. Българинът спечели в началото на март Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини.

„Ние сме щастливи, че можем да съдействаме за подготовката и представянето на Радослав по трудния път на световния ски спорт и му пожелаваме нови предизвикателства и високи постижения,” заяви думите на Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi в Порше БГ.

Автомобилът на Радослав Янков е част от предоставяните на ски-федерацията коли по линия на сключения преди 6 години спонсорски договор. Вносителят на марката от Инголщат осигурява 9 автомобила с quattro задвижване на спортистите и треньорските екипи, от които два Audi Q7, пет Audi Q5 и два Audi A3 Sportback.

Audi Q5 e един от бестселърите на марката със 127 предадени автомобила за България през 2015 и един от най-успешните модели в световен мащаб.

Техническо съвършенство, динамика и страст са само част от общите черти, свързващи Audi със ски спорта. Благодарение на патентованата от немския концерн технология quattro, гарантираща по-добро сцепление и стабилност при завиване, автомобилите Audi са едновременно сигурни и динамични при зимни условия. В продължение на години Audi е неразривна част от ски спорта, както в родната си Германия, така и в световен мащаб. Концернът от Инголщадт е основен спонсор на световното първенство по ски от 2002 година, както и официален партньор на Международната федерация по ски. През миналия сезон Audi удължи договора си за спонсорство до 2018 г.

Автомобилният концерн подпомага финансово националните отбори по ски алпийски дисциплини на още 15 държави, между които Швейцария, Швеция, Франция, Лихтенщайн, Италия и Финландия и България.

Audi е генерален спонсор на FIS Световната купа за четиринадесета поредна година. Марката е спонсор и на FIS Световната купа по ски крос, на „Фрийрайд Уърлд Тур” и изключителен спонсор на предстоящото FIS Световното първенство по ски алпийски дисциплини през 2017.