Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не може да се превъзнасяме заради резултата от свободните тренировки, категоричен е...

Не може да се превъзнасяме заради резултата от свободните тренировки, категоричен е Сайнц

38
0
Херес

Торо Росо имаше изключително добра скорост в свободните тренировки за Гран при на Монако. Пилотите и екипът обаче останаха предпазливи, въпреки силните си резултати.

Данил Квят направи 83 обиколки и бе четвърти в следобедната сесия в четвъртък. Съотборникът му Карлос Сайнц се класира пети след 82 тура.

„Направихме много обиколки и всичките бяха добри”, коментира Квят. „Добрата новина е, че съм доволен от баланса. Изглеждаме доста конкурентоспособни. Сега трябва да поддържаме това темпо и да подготвим колата си за квалификацията и състезанието.”

Сайнц сподели, че малко по малко е надграждал скоростта си, опитвайки различни конфигурации на автомобила си.

„Може да се каже, че сме доста доволни”, продължи испанецът. „Ясно е, че много неща могат да се променят от четвъртък до събота, така че не може да се превъзнасяме заради резултата от свободните тренировки. Но определено е чудесен старт! Нямам търпение за останалата част от уикенда.”

Техническият директор Джеймс Кий обясни, че проблемите на Торо Росо в Испания са научили екипа как да намира по-добър баланс за колите.