Начало Автомобили Новият Scenic: Renault преосмисля MPV автомобила

Новият Scenic: Renault преосмисля MPV автомобила

51
0

Renault преосмисля MPV автомобила с новия Scenic, който прави световна премиера на автомобилния салон в Женева.

През 1996 г. френската марка създава сегмента на компактните многофункционални автомобили (MPV) с първото поколение на Scenic. Днес, 20 години по-късно, Renault внася някои промени в концепцията.

Новият Scenic е модерен, настоятелен MPV, който ще бъде купуван не само заради удоволствието oт шофирането, което предлага, но също така заради комфорта, на който ще се радва цялото семейство по време на път.

Дизайнът и привлекателността на новото Renault Scenicсе разграничават от конвенционалните MPV черти, благодарение на безпрецедентните пропорции на новия модел, монтирането на 20-инчови джанти в гамата и главозамайващото двуцветно изпълнение на купето, което е без аналог в сегмента.

Верен на своята ДНК, новият Scenic отговаря на нуждите на семействата. Той извежда до нови нива гъвкавостта, която изкова успеха на предишните поколения, за да улесни още повече ежедневното шофиране чрез добавянето на системата One Touch Folding за задните седалки.

Междувременно, в допълнение към всеобхватния списък от системи за подпомагане на водача, новият Scenicе единственият компактен MPV, оборудван стандартно с AEBS (Active Emergency Braking System) със засичане на пешеходец.

Новият Scenic разчита на характеристики, които по-често се свързват с модели от горния сегмент, като технологията MULTI-SENSE, R-LINK 2 с 8,7-инчов екран и цветен head-up дисплей. Четвъртото поколение на модела се предлага и с електрифициран дизелов двигател Hybrid Assist.

Новият Grand Scenic ще бъде показан в края на пролетта и ще влезе в продажба в Европа преди края на годината.

Световни премиери в Женева имат още новите Renault Megane и Megane Estate GT, които идват само два месеца след лансирането на версиите хечбек, GT и GT Line.

Динамичният, елегантен нов Megane Estate комбинира интуитивен, модуларен интериор,включително избор от конфигурации на багажника, с най-дългата в сегмента максимална дължина за товарене. Новият Megane Estate GT са характеризира с голям товарен капацитет, технология 4CONTROL с четири завиващи колела и характерен Renault Sport стайлинг.

Тези две версии на Megane ще влязат в продажба през септември.

Renault, номер едно електрическа автомобилна марка в Европа, представя също така ZOE Swiss Edition. Луксозната лимитирана серия на ZOE се откроява най-вече чрез своя ексклузивен екстериорен цвят, премуим кожена тапицерия и Bose® аудио. Тази версия ще се продава с различни имена в цяла Европа.

Вдъхновен от продуктовата офанзива през 2015/2016, която покрива лансирането на 10 нови автомобила за периода,щандът на Renault на Автомобилен салон Женева представя най-младата европейска моделна гама, допълнена с шест знакови иновации, които се монтират на последните модели на марката (4CONTROL и MULTI-SENSE технологии, Hybrid Assist, гъвкав интериор, последните помощни системи в новия Scenic, R-LINK 2 и двигателят R240).