Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Шумахер му предстои дълга битка за възстановяване, заяви Сабине Кем

На Шумахер му предстои дълга битка за възстановяване, заяви Сабине Кем

121
0
Михаел Шумахер

На Михаел Шумахер му предстои дълга битка за възстановяване, заяви мениджърът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Сабине Кем.

Точно преди година бившият пилот падна при спускане със ски в курорта Мерибел във френските Алпи. Вследствие на инцидента той претърпя две мозъчни операции. През юни излезе от медицинската кома, малко по-късно бе прехвърлен в Швейцария, а през септември бе изписан от болницата. Понастоящем Шумахер е в дома си, където за него се грижи съпругата му Корина.

През цялата година от инцидента на Михаел досега се тиражираха различни информации относно състоянието и прогреса му. Стигна се дори до оборване на цитати от страна на президента на ФИА Жан Тод например. Бившият лекар на Формула 1 Гари Хартщайн пък уточни, че публикуваните в различни издания негови думи са извадки от личния му блог, където той правеше анализи въз основа на личния си клиничен опит. Лекарят заяви, че никой не се е свързвал с него и съответно думите в материалите не са директен цитат, а отделни изречения, използвани в контекста на статиите.

В един от последните материали по темата – интервю за френския Льо Паризиен – друг бивш F1 пилот – Филип Щрайф – твърди, че Шумахер все още не може да говори, но започва да разпознава близките си. Твърди се, че информацията му била придобита посредством контакт с Корина Шумахер и шефа на медицинския институт на ФИА Жерар Сайан. Според Щрайф Михаел, който ще навърши 46 години на 3 януари догодина, прави много малки движения и се опитва да стои седнал, като можело „в дългосрочен план да се надява един ден да може да върви с патерици”.

Кем от своя страна заяви, че Щрайф не е близък приятел на семейство Шумахер и твърденията му за контакт с Корина и Сайан са „фактически погрешни”.

– Не мога да потвърдя информацията. Мога само да потвърдя, че не знам откъде господин Щрайф я има, защото той не се е свързвал с нас – никога – каза още тя в телефонен разговор с агенция Ройтерс. – Нужно ни е дълго време. Ще е дълга и трудна битка. Той има прогрес в съответствие с тежестта на ситуацията.

Последното изявление на Кем отпреди няколко месеца бе почти дословно същото.

Шумахер спечели по време на кариерата си във Формула 1 рекордните 7 световни титли и 91 състезания. Той се отказа от активна спортна дейност в края на 2006 г., след това се върна и изкара три сезона с Мерцедес преди окончателно да се оттегли през 2012-та.