Начало Автомобили Новите модели на Subaru XV и Impreza – най-безопасни в своя клас

Новите модели на Subaru XV и Impreza – най-безопасни в своя клас

376
0

Subaru Europe, европейският филиал на Subaru Corporation, обяви, че новите модели Subaru XV и Impreza (европейска спецификация) бяха определени за най-добри в класа си малки семейни автомобили на наградите за безопасност на Euro NCAP за 2017 г.

Новите Subaru XV и Impreza постигнаха най-добрите резултати в своя клас на малки семейни автомобили в три от четирите оценявани изпитания (Защита на пътуващ възрастен, Защита на пътуващо дете, Защита на пешеходци) и изключителни резултати за автономно аварийно спиране и системи за спазване на пътната лента при Подпомагащите системи за безопасност.

Новите модели Subaru XV и Impreza (европейска спецификация) получиха максималната обща оценка от 5 звезди за безопасност при тестовете на Euro NCAP за 2017г. „ Горди сме, че спечелихме наградата за най-добри в класа си по безопасност малки семейни автомобили на Euro NCAP с новите Subaru XV и Impreza.

Признание за двата автомобила е, че са опредeлени за най-безопасни малки семейни автомобила и тези резултати потвърждават ангажимента на Subaru да произвежда по-безопасни коли. Новите Subaru XV и Impreza са създадени да предоставят по-високи нива на безопасност, благодарение на модерни технологии за безопасност – вградени стандартно в автомобилите, новата глобална платформа на Subaru (SGP) и EyeSight технологията за подпомагане на водача“ сподели Masamichi Kudo, президент и главен изпълнителен директор на Subaru Europe.

Новите Subaru XV и Impreza са първите модели, предлагащи новата глобална платформа на Subaru (SGP), създадена да предоставя по-високи нива на безопасност, удоволствие при шофирането и комфортна возия. SGP допринася за съществено подобрение на структурната здравина на автомобила (+90% при предна странична твърдост на огъване, +70% при устойчивост на усукване, +70% при устойчивост на предното окачване, +100% при здравината на задната подрама) и поглъщането на енергията на удара е подобрено с 40% спрямо настоящите модели.

Новите модели Subaru XV и Impreza са оборудвани със 7 въздушни възглавници, включително въздушна възглавница за колената на водача и с обновен предпазен колан със заключващ се механизъм, намаляващ нивата на нараняване и предпазващ по-добре пътуващите в случай на удар. EyeSight технологията за подпомагане на водача на Subaru е стандартно оборудване за новите Subaru XV и Impreza и постигна много добри резултати за автономно аварийно спиране в тестовете на Euro NCAP за коли и пешеходци.

EyeSight технологията за подпомагане на водача се състои от две цифрови камери, които следят движението на трафика, за да предупреждават водача за опасности пред него и да задействат спирачките преди сблъсък в извънредни ситуации, за да се избегне или поне намали силата на сблъсъка. EyeSight системата също предоставя функции за страничен контрол на автомобила, като предупреждава водача за неволно напускане на лентата и го подпомага за спазване на пътната лента.