Начало Други На Тони Стюарт няма да бъдат предявявани криминални обвинения заради фатален инцидент

На Тони Стюарт няма да бъдат предявявани криминални обвинения заради фатален инцидент

46
0

На Тони Стюарт засега няма да бъдат предявявани криминални обвинения относно катастрофата през изминалия уикенд, при която загина пилот. Полицията на окръг Онтарио обяви, че според данните от първоначалното разследване няма доказателства случаят да е от такъв характер.

Инцидентът стана по време на надпревара на Канандайгуа Моторспорт Парк. 20-годишният Кевин Уорд младши слезе от автомобила си и тръгна по пистата, жестикулирайки към Стюарт (заради по-ранен контакт помежду им), който го удря. Получените контузии се оказаха фатални за състезателя.

– Пилотът на завъртелия се автомобил слиза от колата и тръгва по пистата. Два автомобила, наближаващи едновременно, достигат пилота, който продължава да върви надолу по трасето и прави жестове към тях. Първата кола се отклонява, за да го избегне. Втората, управлявана от Тони Стюарт, удря състезателя. Пострадалият получи помощ на място от медицинския персонал, след това бе транспортиран до болница „Томпсън”, където бе оповестена смъртта му – се каза в изявлението от шерифския офис на окръг Онтарио.

От тима на Стюарт-Хаас също пуснаха съобщение, в което изказва съболезнования по повод гибелта на Уорд младши.

След инцидента Стюарт се оттегли от кръга на НАСКАР Спринт Къп на Уоткинс Глен. Отборът му го подкрепи, както и организаторите на самите серии.

– Понастоящем няма факти или доказателства, които да обуславят криминално обвинение или умисъл. Няма да навлизаме в повече детайли, тъй като става дума за продължаващо разследване. След приключването му ще преценим с областния прокурор какво е положението, но за момента няма повдигнати криминални обвинения – обясни шериф Филип Проверо.

Той допълни, че Стюарт сътрудничи на полицията и описа пилота като „видимо разтърсен” от станалото.

 

Внимание! Видеото съдържа кадри, които не са подходящи за деца под 18 години, както и за хора с лабилна психика.