Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Надеждите на Уилямс се възраждат

Надеждите на Уилямс се възраждат

36
0

Екипът на Уилямс е спечелил двойно повече точки отколкото за същия период от време през 2014 г. и въпреки това в отбора се чувстваше известно разочарование. Това се дължи на факта, че тимът на сър Франк отстъпи званието „Най-сериозен преследвач на Мерцедес“ на Ферари. Още по-неприятно бе представянето в Монако, където представянето на Ботас и Маса бе далеч от очакваното. Дългите прави на трасето в Канада обаче изглежда възраждат надеждите на хората от отбора.

„Този петък бяхме по-конкурентоспособни от всеки друг петък през тази година. Затова смятам, че можем да очакваме поне нещо подобно на случилото се в Барселона“, заяви очакванията си Валтери Ботас, който записа четвърта позиция в Гран при на Испания.

Фелипе Маса също очаква с надежда надпреварата в Канада.

„Заради дъжда не успяхме да използваме втората част на следобедната сесия днес“, заяви бразилецът. „Преди това обаче колата се държа добре. По отношение на настройките още от началото имах добро усещане. Това трасе определено ни подхожда значително по-добре от това в Монако. След дъжда днес тренировката в събота ще е много важна. Ще трябва да се опитаме да настроим колата оптимално и за квалификацията.

Поглеждайки назад мога да кажа, че просто през миналата година имахме късмет в Монако, който ми помогна да вляза в точките. Тази година нямах този късмет. Тук смятам, че ще се представим много по-добре и не се притеснявам, защото следващата надпревара в княжеството е след 11 месеца.

Пистата тук е много трудна и всичко може да се случи – от капризи на времето, до среща със стените, които доста бързо те връхлитат. Няма да е лесно, но смятам, че ще се представим много добре. Ако нямаме технически проблеми трябва да спечелим добри точки тук.“