Начало Formula 1 News Наказанието не е справедливо, настоя Верстапен

Наказанието не е справедливо, настоя Верстапен

18
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен бе изключително ядосан, след като разбра, че е наказан с 5 секунди добавено време заради сблъсъка си с Валтери Ботас по време на Гран при на Италия. Двамата водеха битка за третата позиция в надпреварата на Монца.

При новината за наказанието пилотът на Ред Бул се развика по радиото, че стюардите убиват спорта с подобни санкции. Той бе категоричен, че е оставил достатъчно място на съперника си при двубоя. Освен петте секунди към времето му, Верстапен получи и две наказателни точки в суперлиценза си.

„Оказахме се в неочаквана за нас позиция. Мисля, че му оставих място, широко колкото една кола. Той закачи колелото ми и трябваше да продължи направо. Не съм съгласен с наказанието. Срамота, но положителното е, че колата работеше наистина добре”, заяви Макс.

„Оставих му много място, но след като той се удря в колелото ми, аз какво да направя? И накрая наказаха мен. Първият път, когато се опита да ме изпревари, излязох малко по-настрани. Може би заради това санкцията е за мен. Но не е справедлива. Имаш право да се върнеш наляво при спиране, стига да оставиш място на другата кола. Аз това и сторих. А след като получих наказанието, вече бях сигурен, че няма да го пусна да ме задмине. В такава ситуация нямаш какво да губиш.”

Ботас смяташе, че санкцията на Верстапен е заслужена: „Има много ясно правило, че при защита избираш траекторията си и трябва да оставиш една кола ширина, което той не направи. Докоснахме се и го наказаха за това. Според мен правилото е просто и ясно.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter