Начало Автомобили Новият Volkswagen Golf, фабрично задвиждан на природен газ

Новият Volkswagen Golf, фабрично задвиждан на природен газ

391
0
Golf,TGI

Финалът на инициативата „По пътя на Желязната завеса“ е символичен акт и в още едно отношение, а именно модерната мобилност, каквато я разбира Volkswagen. На 28 юли 2014 г. в България предпремиерно стъпи и новият Volkswagen Golf, фабрично задвижван от природен газ. 

Golf TGI е първият автомобил от семейството на марката, който носи новото функционално обозначение TGI. То обединява в себе си всички нови двигатели на производителя, работещи на природен газ, основно с директно впръскване и на принципа на принудителното пълнене. Новият Golf TGI ще постига забележителни резултати, като например комбиниран разход на природен газ от едва 3,5 кг на 100 км пробег, емисионен клас Евро 6, енергиен клас А+, само 94 гр/км емисии на СО2, до около 400 км пробег само с едно зареждане на природен газ и до около 950 км допълнително на бензин и редица други. 

След дебюта на първите фабрично задвижвани на природен газ автомобили от марката в България през 2006 г., Volkswagen е реализирал към момента над 1800 метанови автомобила у нас (от двете звена на марката заедно с лекотоварната секция). Така той се нарежда като водещ доставчик у нас на алтернативно задвижваните автомобили, приоритетни за транспортния бранш и бизнеса като цяло. 

Ако разглеждаме само гамата леки автомобили на марката, Golf TGI стъпва в България около година след старта на продажбите на малкия Volkwagen eco up! с фабрични настройки на природен газ и заедно с него има амбицията да стане основен играч в посока управление на автомобилни паркове. Моделът има невероятно добри показатели Total Cost Of Ownership. Ориентировъчните му разходи по цени към момента, при стандартизиран пакет за поддръжка за пробег от 120,000 км, възлизат на около 2,5 стотинки без ДДС на километър, а горивният разход на километър на автомобила комбинирано е едва 4,5 стотинки без ДДС. За решението за ускореното въвеждане на Golf TGI на нашия пазар Volkswagen отчита не само отличното до момента представяне на марката с другите модели с алтернативно задвижване, но не и на последно място – благоприятната инфраструктура за зареждане с природен газ, където заради гъстотата на съществуващата мрежа от станции у нас, страната ни съперничи на най-развитите в това отношение пазари.