Начало Автомобили Нови двигатели VTEC TURBO за следващата генерация Civic за 2017 г.

Нови двигатели VTEC TURBO за следващата генерация Civic за 2017 г.

53
0

Honda обяви, че два нови бензинови турбо двигатели с малък размер идват в Европа. Това са 1,0 и 1,5-литрови VTEC TURBO агрегати, които ще бъдат част от задвижващите двигатели на 10-ата генерация Civic, която ще се появи в Европа през 2017 г.

Изцяло новите двигатели са част от технологията Earth Dreams Technology на Honda и ще имат водеща в класа комбинация от динамични характеристики, представяне и икономия на гориво. Първият двигател VTEC TURBO е 2,0-литровият, представен тази година в Civic Type R, който има мощност 310 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 5.7 секунди.

Въз основа на напълно новата структура на двигателя и използването на новоразработените  турбо системи, новите двигатели използват технологията на променлио задвижване на клапаните за намаляване на триенето, като така се постигат водещи за класа характеристики. Новите двигатели използват турбокомпресор с нисък инерционен момент и висока чувствителност, както и технологията за директно впръскване. Така се постига по-добър баланс между високата мощност и въртящия момент, спрямо конвенционалните атмосферни двигатели.
Изцяло новият Civic трябва да пристигне в Европа в началото на 2017 г., както бе обявено на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Вариантът с 5 врати ще се произвежда само в завода на Honda (HUM) в Суиндън, Великобритания. Honda обяви инвестиция от € 270 милиона в нови производствени технологии и процеси, за да се подготви излизането на новия модел.
Филип Кросман, управляващ директор на Honda във Великобритания, коментира: