Начало Автомобили Новият XE ще е първият произвеждан в Китай модел на Jaguar

Новият XE ще е първият произвеждан в Китай модел на Jaguar

31
0

Новият XE на Jaguar ще е първият модел на марката, който ще се произвежда в Китай, съобщи Automotive News Europe. Премиум седанът ще се прави заедно с Range Rover Evoque и Land Rover Discovery в новия завод в Чангшу. Засега не е ясно кога ще стартира производството.

Разширяването на производството в Китай е част от плановете на Jaguar за обща експанзия, включваща представянето на поне три нови или много променени модела до 2016 г.

Продажбите на XE започнаха през май 2014 г. През миналата година излезе новото поколение XF, а до средата на 2016 г. се очаква средноразмерен кросоувър. Според анализатори Jaguar ще увеличи в глобален мащаб реализираните си годишно коли до почти 200 000 до 2017 г. За наближаващата края 2014-та прогнозата е за реализирани 80 000 броя.

– Основният ни модел за Китай е XE и според нас той ще прокара много пътища. Неизбежно е – коментира по-рано шефът продажби на Jaguar Land Rover Анди Гос.

Официално потвърждение за производството на XE няма, като не е ясно и коя точно версия ще се прави. Потребителите в Китай предпочитат по-големи интериори и пространство, особено при задните седалки. Заводът в Чангшу трябва да достигне годишния си капацитет от 130 000 автомобила до 2016 г. През 2015-та в страната ще има и фабрика за двигатели на Jaguar Land Rover.