Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Денис би му харесало Хамилтън да се върне в Макларън

На Денис би му харесало Хамилтън да се върне в Макларън

43
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън,Рон Денис

Рон Денис признава, че би му харесало Люис Хамилтън да се върне в Макларън за 2015 г., ако привличането на световния шампион за 2008 г. е опция.

Името на английския пилот, който кара за Мерцедес, бе споменато заедно с тези на Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел във връзка с отбора от Уокинг. Според различни информации Макларън са се свързали и с тримата по повод следващия сезон.

Хамилтън израсна под крилото на шефа на екипа, който го въведе и във Формула 1. Отношенията им обаче постепенно се влошиха, като според непотвърдени данни Денис се е опитал да осуети отиването му в Мерцедес, срещайки се с председателя на борда на Даймлер и обяснявайки му колко нестабилен е Люис и как се поддава на настроения.

На въпрос на Скай Спортс F1 дали иска да върне Хамилтън в Макларън, Денис отговори:

Да искам е просто… Ние искаме да печелим състезания и винаги ще се надяваме най-добрите налични пилоти да карат болидите ни. Ключовата дума е „налични”, защото хората имат договори и ние уважаваме тези контракти. Но ако Люис е в позиция да кара за нас догодина, което се отнася и за останалите топпилоти в спорта, то би било чудесно да са в тима. Но никой не бива да се чувства застрашен – нито пилот, нито механик. Всичко, което искаме, е да печелим. Затова трябва да взимаме информирани решения.

Денис е сравнително доволен от настоящите пилоти на Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен. Той обаче настоява на още по-сериозни усилия от страна на състезателите.

Доволен съм от пилотите в смисъл, че те дават най-доброто от себе си. Сигурен съм, че Кевин оказа събуждащо влияние на Дженсън. От една страна си казваш: „Направихме страхотен избор с Кевин”, а от друга: „Дженсън е световен шампион и изключително равномерен”. Но това, което трябва постоянно да постигаш, е да побеждаваш съотборника си. Дали искам Дженсън да се труди по-упорито? Разбира се, той е високоплатен състезател. Да, ние не сме му дали най-добрата кола. Едва ли би могъл да спечели надпревара, но трябва да върши своята част от работата, а Кевин – да го затруднява колкото се може повече – допълни Денис.