Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Кими и Маса им е било наредено какво да кажат

На Кими и Маса им е било наредено какво да кажат

46
0

Пилотите на Ферари подчертаха в официални изявления, че подкрепят позицията на Скудерията да се оттегли от Формула 1.

Фелипе Маса и Кими Райконен имат договор с италианския екип за 2010 година, но според техни твърдения те изразяват готовност да преминат към по-ниска състезателна категория от следващата година.

„Още откакто бях дете, Ферари бяха синоним на състезания; затова и съм убеден, че дори и Скудерията да напусне Формула 1, ще има други състезания, където ще мога да карам отново за червените“ – каза Маса.

Райконен се съгласи, че предложените правила биха провалили Формула 1 и „ако това се случи, ще бъде много лошо. Затова разбирам защо компания като Ферари обмисля да се състезава другаде.“

Както винаги във Ферари обаче, много е важно казаното от пилотите да бъде внимателно разгледано и анализирано. По този повод е интересно да се отбележат коментарите от преди няколко дни в Барселона, когато Рубенс Барикело сравни ситуацията в Браун GP с шестгодишния му престоий във Ферари до 2005 година.

„Във Ферари външният натиск бе огромен“ – каза бразилският ветеран. „Понякога дори ми е било написвано предварително какво да кажа в интервю.“

„Харесаха ми шестте години там, но понякога усещах прекалено много натиск“ – добавя Барикело.