Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Нюрбургринг не могат да се правят предвиждания, убеден е Хамилтън

На Нюрбургринг не могат да се правят предвиждания, убеден е Хамилтън

53
0
Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън се надяват на коренно различно представяне в предстоящата Гран при на Германия в сравнение с последния старт във Великобритания. Домашната надпревара премина зле и за двамата, така че сега имат шанс да се върнат обратно в битката.

И двете ми предишни състезания на Нюрбургринг бяха пълни с какво ли не. Последният път – през 2009 г. – уикендът беше невероятно объркан. Имахме проблеми с автомобила в първите надпревари, но момчетата във фабриката неуморно търсеха решение. От първия тур почувствах разликата в колата. Направих добра квалификация, потеглих чудесно на старта благодарение на KERS-а и точно преди първия завой бе удариха, спуках гума и това повреди колата. Две години по-рано пък валя безумно. Пак бях спукал гума и спрях за мокрия тип, но дори с него беше твърде хлъзгаво. Излетях на едно от местата с повече вода, където още няколко състезатели се изпързаляха. Рейс контролът взе правилното решение да спре състезанието, а тъй като бях успял да опазя двигателя да работи, успях да отида на рестарта – върна се назад във времето Хамилтън.

Изводът, който англичанинът си прави от преживяното досега, е, че никога не бива да се правят предвиждания на Нюрбургринг.

Настоящето трасе е може би не е толкова вълнуващо, колкото старата писта, макар да е далеч по-сигурно, но все още може да хапе. А времето е в състояние да се промени за секунди – напълно възможно е за един следобед да се изредят всички сезони – допълни той.

Дженсън Бътън от своя страна се върна още по-назад в спомените, споменавайки 1976 г., Джеймс Хънт, ужасяващата катастрофа на Ники Лауда, невероятното каране на Сър Джеки Стюарт и т.н.:

Това е надпревара, която наистина ми се иска да спечеля. В шампионската ми година завърших пети, а най-доброто ми класиране по принцип е третото ми място от 2004 г. А да можеш да кажеш, че си бил пръв на Нюрбургринг, е невероятно постижение. Хората не ползват стикери, на които пише Нордшлайфе просто ей така!

Шампионът за 2009 г. също отбеляза, че има сериозни спирания по пистата, както и променливото време.