Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На пилотите ни е разрешено да се състезават и бе удоволствие да...

На пилотите ни е разрешено да се състезават и бе удоволствие да ги наблюдаваме, заяви Рос Браун

82
0
Нико Розберг

С по една позиция напред спрямо стартовите си места на грида в Абу Даби успяха да финишират пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер. Двамата отново водиха сериозна борба помежду си, но шефът на екипа Рос Браун припомни, че точно на тези съотборници е разрешено да се състезават помежду си, стига да подхождат разумно към ситуацията.

Първата обиколка бе доста напрегната, но бе чудесна за наблюдаване – продължи Браун. – Нико бе с по-добро темпо тази вечер и времената му по време на надпреварата бяха окуражаващи. Представянето ни също така ни напомни колко малко ни трябва, за да сме наистина конкурентоспособни – това е напълно постижимо.

Розберг определи Гран при на Абу Даби като интересна за себе си, след като се класира шести.

Стартът ми не се получи особено добре, тъй като се опитах да изпреваря Фелипе [Маса], а изведнъж се оказа, че нямам повече място. Така Михаел ме задмина и водихме интересен двубой преди да си върна позицията. От там нататък се справих със ситуацията с гумите. Останах малко повече на пистата преди втория си бокс, тъй като имаше още живот в тях и като цяло бе правилният избор – обясни Нико.

Той бе с нестабилна предна част на автомобила си с по-твърдата смес на Пирели и това му попречи да изпревари Маса накрая. Въпреки това пилотът благодари на екипа си за брилянтната работа.

Шумахер от своя страна определи състезанието си като прилично.

Като се има предвид, че вчера така и не намерихме оптимален баланс, то днес извлякохме максимума от ситуацията. Разни малки компоненти изпопадаха от автомобила и това влоши още нещата с баланса, а малко преди финала и едната ми гума издишаше – заради това се наложи да паркирам на втори завой. Гумите се износиха доста бързо в началната серия обиколки, но това бе в резултат на вчерашната ни стратегия, когато искахме да имаме нов комплект за състезанието и съответно на старта бях с далеч по-износени гуми – допълни седемкратният световен шампион.