Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Рено ще са нужни още 12-18 месеца, за да е в...

На Рено ще са нужни още 12-18 месеца, за да е в челото, смята Хюлкенберг

71
0

На екипа на Рено ще са нужни още между 12 и и 18 месеца, за да може да е в челото на колоната във Формула 1. Това смята титулярният пилот на тима Нико Хюлкенберг.

Германецът се присъедини към екипа през 2017 г. и имаше решаващ принос французите да завършват на 6-о място в класирането при конструкторите. Миналия сезон Рено финишира на 9-а позиция, което показва големия прогрес.

„Както казах много пъти преди началото на сезона, 2017 г. ще бъде година за изграждане и рядко ще се случва да блестим, каза Нико. – Беше страхотно да завършим сезона с резултат, който ни накара да сме високо вдигнати глави.

Състезанието в Абу Даби показа, че определено се движим в правилната посока. Но не си правим илюзии, че успехът, към който се стремим, ще дойде много скоро. Бих казал, че са ни нужни още 12 до 18 месеца, за да сме в челото.“

Хюлкенберг заяви още, че е горд от постигнатия прогрес с тима спрямо началото на съвместната работа в началото на тази година. Според него обаче тимът още има работа за вършене в определени области. Но резултатите са много окуражаващи.