Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Набил Джефри стана най-младия пилот, тествал Ф1 болид

Набил Джефри стана най-младия пилот, тествал Ф1 болид

45
0

Малайзиецът Набил Джефри стана най-младият пилот, сядал в автомобил от Формула 1, след като вчера направи първия си тест с колата на Лотус.

Тестовете се проведоха на летището в Дуксфорд и съответно бяха единствено на права отсечка, но това не попречи на пилота от азиатските Формула БМВ Пасифик серии да бъде крайно ентусиазиран от предоставената му възможност. Същевременно пък на сесията присъстваха и Хейки Ковалайнен и Фейруз Фаузи, които помагаха със съвети на тийнейджъра.

„Имах невероятен ден – един от най-хубавите в живота ми. Трябва да призная, че при първото излизане доста ме беше страх. Всички ми казваха, че ускорението ще бъде невероятно, а спирането ще бъде много по-добро от всичко, което съм опитвал досега и затова ми отне малко време, докато свикна с това.

Хейки и Фейруз ми даваха съвети как да се справя и след известно време вече се чувствах по-комфортно и вече можех да започна да изпълнявам плана за деня. За мен е такава чест, че имах тази възможност и ще мине доста време, докато ентусиазма отмине. Ще работя много, за да мога един ден да се присъединя към Хейки, Фейруз, Ярно (Трули) и останалите във Ф1″, заяви след сесията ентусиазираният младеж.

Тим-шефът на Лотус Тони Фернадес пък изрази задоволството си от свършеното от Джефри, както и от факта, че е успял да придвижи кариерата на още един малайзиец напред.

В момента Джефри все още е на 16 години, като ще навърши 17 едва на 24-ти октомври.