Начало Автомобили Над 40 000 предварителни поръчки за Opel Mokka

Над 40 000 предварителни поръчки за Opel Mokka

146
0
Mokka,Opel,Opel Mokka

Над 40 000 са предварителните поръчки за новия Opel Mokka малко преди пазарната му премиера. Изключително силно търсене се наблюдава на пазарите в Германия, Великобритания, Италия и Русия.

С Mokka Opel се превръща в първият германски производител, който навлиза на бързо растящия пазар на малки SUV-модели (т.нар. SUV-B сегмент). Базовата версия с 1,6-литров двигател ecoFLEX с максимална мощност 115 к.с. може да се поръча на цена от 18 990 евро (на германския пазар с вкл. ДДС).

Независимо от дължината си от едва 4,28 метра Mokka предлага достатъчно пространство за удобно настаняване на петима възрастни на своите високо разположени седалки. Моделът изпълнява напълно и философията на Opel за съчетание на привлекателен дизайн и новаторски технологии и познати от по-високите автомобилни класове функционални характеристики, правейки ги достъпни за много по-широк кръг от потребители. Освен това новият Opel Mokka представя за първи път в класа на малките SUV-модели своите ергономични седалки, адаптивната система за управление на предните светлини AFL+ (Аdaptive Forward Lighting) и вградения багажник за превоз на велосипеди FlexFix. Системите за повишаване на комфорта и безопасността на пътя за всички версии на изпълнение на Mokka включват електронния контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control), системата за контрол на сцеплението с пътя ТС (Traction Control), както и електронните функции за подпомагане на потеглянето HSA (Hill Start Assist) и контрола на скоростта при спускането HDC (Hill Descent Control) по стръмни наклони. Oсвен с предно предаване FWD Mokka може да бъде оборудвана и с интелигентна система за двойно предаване AWD. Предлаганата по желание технология AWD разпознава автоматично ситуациите, при които е необходимо допълнително сцепление и разпределя въртящия момент към четирите колела в оптимална степен.

Задвижването на новия модел се осигурява от три ефективни агрегата, а всички варианти с механична предавателна кутия са оборудвани със спомагащата за икономия на гориво система Start/Stop на Opel. Бензиновата гама включва 1,6-литров атмосферен мотор с максимална мощност 115 к.с. и максимален въртящ момент 155 Нм, който консумира 6,5 литра гориво на 100 километра пробег и отделя в атмосферата 153 г/км CO2. 1,4-литровият бензинов турбодвигател със 140 к.с. е с въртящ момент от 200 Нм. Първоначално задвижваната от 1,4 Turbo версия на Mokka ще се предлага със същата механична предавателна кутия, но по-късно клиентите ще могат да изберат и автоматична трансмисия. Вариантът на Mokka с шестстепенна кутия, система за двойно предаване и бензинов турбодвигател развива максимална скорост 190 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва в рамките на 9,9 секунди. Средният разход на гориво при тази версия е 6,4 л/100 км, което се равнява на 149 г/км CO2.

Opel Mokka може да се поръча и с 1,7-литров турбодизелов агрегат CDTI с максимална мощност 130 к.с. и максимален въртящ момент в размер на 300 Нм. Tози двигател се предлага с шестстепенна механична трансмисия в съчетание с предно или двойно предаване, както и в комбинация между шестстепенен автоматик и предно предаване. Във варианта с предно предаване FWD с механична предавателна кутия дизеловият двигател се нуждае средно от едва 4,5 литра гориво на 100 километра пробег, което се равнява на емисии в размер на 120 г/км CO2. С тези си показатели версията с 1.7 CDTI се нарежда сред най-икономичните представители на този пазарен сегмент. Динамичните характеристики говорят сами за себе си – с шестстепенна механична трансмисия и предно предаване Mokka постига максимална скорост 187 км/ч, а спринтът от място до 100 км/ч отнема само 10,5 секунди.