Начало Автомобили Над 7% „чисти” автомобили на автосалона в Женева

Над 7% „чисти” автомобили на автосалона в Женева

74
0
автомобилен салон,изложение,салон

Над 7% от експонатите на предстоящия автомобилен салон в Женева ще са модели с под 95 грама на километър вредни емисии.

Изложението е първото в международен мащаб, което отделя специална площ за задвижвани с алтернативни горива и възобновяема енергия коли – The Green Pavillion (Зеленият павилион). Инициативата стартира още през 2009 г.

Днес всички големи производители имат експонати с максимално подобрени характеристики по отношение на вредните емисии. Моделите в Зеления павилион ставаха все повече с течение на годините и затова организаторите решиха от миналото издание на салона возилата да се върнат на щандовете на създателите си, тъй като вече не са нещо екзотично, а част от предлаганите гами.

Посетителите на 84-ото автомобилно изложение в Женева обаче ще имат на разположение брошура, в която са описани всички модели с под 95 грама на километър въглероден двуокис.

Границата от 95 гр/км е по-ниска в сравнение с 2013 г. Стойността кореспондира на средното ниво емисии, което ще наложи Европейският съюз за нови автомобили, продавани през 2021 г. Миналата година прагът бе 100 гр/км – под него са вече около 10% от представяните в Женева автомобили. 65 модела (7,2%) пък са тези с СО2 под 95 гр/км.