Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Надежди за добро представяне в Лотус

Надежди за добро представяне в Лотус

36
0
Кими Райконен

Кими Райконен завърши на шеста позиция в днешната квалификация, което сравнено с отпадането на съотборника му Грожан още в първата част е успех. Въпреки това обаче финландецът не изглеждаше особено доволен от постигнатото.

„Квалификацията не бе идеална“, заяви Райконен след тренировката за място. „Продължавам да имам проблеми с нестабилност на предната част, но като цяло колата е по-добра, отколкото бе вчера. В квалификацията се опитахме да вземем максимума от гумите, но сме там, където сме.

Ще видим утре, какво ще се случи, но при всички положения ще се опитам да постигна най-доброто, на което сме способни. Мисля, че тук нещата стоят по-добре отколкото в изминалите няколко състезания. Все още обаче не сме там, където ни се иска да бъдем.“

„Като цяло безпроблемна квалификация за Кими без сериозни драми“, заяви и шеф инженерът на Лотус, Алан Перман. „Както винаги сме уверени, че скоростта му в състезанието ще е безпрецедентна и затова очакваме от него едно наистина силно състезание.

Върнахме се към миналогодишното състезание, за да разберем, как да се придвижим по-лесно напред и къде може да се изпреварва. Колата на Кими е настроена за повече скорост в състезанието, отколкото за една бърза обиколка. Ще се опитаме да помогнем и на Ромен, за да се придвижи бързо напред. Скоростта ни с медиум гумите е доста добра или поне така изглеждаше в тренировката. Затова сме убедени, че ще успеем да постигнем добри резултати.“