Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-бързата обиколка на Хамилтън бе абсурдна, смята Тото Волф

Най-бързата обиколка на Хамилтън бе абсурдна, смята Тото Волф

5732
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Постигането на най-бързата обиколка от Люис Хамилтън в самия край на състезанието на Силвърстоун е било абсурдно. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

Това се случи с доста използвани гуми хард на над 30 обиколки. В същото време вторият Валтери Ботас беше с доста по-нови софт, но въпреки това не успя да запише по-добър тур от този на шампиона.

„Ситуацията беше абсурдна, защото на хартия гуми хард на 32 обиколки в никакъв случай не би трябвало да са достатъчно добри, за да се постигне с тях най-бързата обиколка, каза Волф. – Но се случи точно това.“

Според техническия директор на Мерцедес Джеймс Алисън постижението на Хамилтън е било впечатляващо. То му донесе още 1 точка и авансът му пред Валтери Ботас в шампионата стана 39 точки.

Самият Хамилтън описа обиколката си като квалификационна и най-добрата последна такава в състезание в кариерата си. По думите му обаче инженерите на тима не са били никак доволни от обиколката. Те са били доста нервни, тъй като при такъв опит винаги има риск от грешка или завъртане.

Ботас пък каза, че е бил изненадан от факта, че Хамилтън е успял да направи по-бърза обиколка от него с доста използвани гуми хард. Тя беше само с 0.037 сек по-добра от тази на финландеца със софт, постигната 5 тура по-рано. В нея обаче Валтери е допуснал някои малки грешки, които са му коствали около 0.1 сек.