Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-доброто време на Розберг постигнато при симулация на квалификация

Най-доброто време на Розберг постигнато при симулация на квалификация

35
0
Нико Розберг

С най-добро време след 92 тура приключи днешните тренировки на пистата Каталуния Нико Розберг. Пилотът на Мерцедес нямаше проблеми и единствената промяна в програмата му бе наложена от лекия дъжд сутринта и мократа писта. През първата част от тренировките германецът направи само няколко обиколки за придобиване на опит с гумите интермедия на Пирели. След това фокусът бе върху сравнения поведението на MGP W02 с различни реглажи при дълги серии. Денят приключи със симулация на квалификация, работа с KERS и с подвижното задно крило.

С днешните над 90 тура Розберг прехвърли дистанцията от 1000 км с новия болид на Мерцедес. От тима изразиха удовлетворение от липсата на проблеми за разлика от първите тестове с колата.

Сутринта беше интересно да карам с интермедии и макар в началото да бе доста сложно, определено напреднахме по отношение разбирането ни на гумите – заяви Нико. – В дългите ни серии следобед имаше включена и работа по аеродинамиката като подготовка за следващия етап от развитието на автомобила. Накрая бях с малко гориво и нови гуми, а издръжливостта отново бе солидна – допълни пилотът.