Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-добро време за Хамилтън в първата свободна тренировка

Най-добро време за Хамилтън в първата свободна тренировка

49
0

Люис Хамилтън постигна най-добро време в първата свободна тренировка на започналия уикенд за Гран при на Германия на пистата Хокенхайм. На втора позиция се нареди другият пилот на Макларън Хейки Ковалайнен, а трети след първия час и половина практика завърши Фелипе Маса от екипа на Ферари.
Както и се очакваше първата сесия започна на мокра писта след като в района на пистата до скоро преди началото бе валяло. Пистата изсъхваше постепенно, а времената се подобряваха непрекъснато. На влажното трасе голяма част от пилотите имаха проблеми с контрола на колите си като изключение не направиха дори Хамилтън и Ковалайнен.
Единственият по-тежък инцидент обаче бе излитането на Роберт Кубица от екипа на BMW при влизането на Стадиона. Полякът стъпи на бялата ограничителна линия в края на асфалта и колата му полетя неуправляема към стената от гумите. Зоната за сигурност, изградена от чакъл обаче уби до някъде скоростта и удара не бе особено сериозен, като от него изглежда пострада само предното окачване на колата. Все пак това едва ли ще попречи на Кубица да вземе пълноценно участие във втората част на тренировките днес.
Световният шампион Кими Райконен от екипа на Ферари завърши сесията на пета позиция, като между двамата пилоти на Скудерията се вмъкна Фернандо Алонсо от Рено.
Доброто представяне на Себастиян Фетел в тренировките продължи и днес като дълго време той бе начело в класирането. 30 минути преди края обаче той получи технически дефект и не успя да вземе участие във финалните минути. Също с техническа повреда приключи тренировката за съотборникът му Себастиен Бурде, който спря извън трасето около 25 минути преди края.