Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-голямото предизвикателство за Магнусен е да се почувства комфортно в Макларън (видео)

Най-голямото предизвикателство за Магнусен е да се почувства комфортно в Макларън (видео)

28
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен ще дебютира във Формула 1 на 21 години, след като спечели миналогодишния шампионат Формула Рено 3.5. Датчанинът бе предпочетен спрямо Серхио Перес и се подготвя упорито за най-голямото предизвикателство в кариерата си досега.

– Как беше подготовката ти през зимата?

– Бях съсредоточен върху едно-единствено нещо: да се впиша в организация и хората, да се запозная колкото мога повече с всичко, което ме чака, когато най-накрая седна в кокпита по-късно този месец. Не е тайна, че живея в Уокинг и ходя в технологичния център всеки ден. Така че изкарах по-голямата част от времето си в работа – или с инженерите, или с управлението на екипа, или с треньорите. Изграждах връзки, опознавах колата, стила на каране, кокпита и контролните системи, подобрявах фитнеса си. Процесът на обучение е постоянен, но е интересно и удовлетворяващо.

– Има ли все пак някакви нерви въпреки цялата ти подготовка?

– Със сигурност. Никога не стигаш момента, когато си напълно готов – винаги има още нещо, което можеш да направиш. Сега обаче мисля, че всички отбори и пилоти се чувстват в известна степен несигурни преди сезона. Лично аз се трудя, за да съм максимално подготвен. В известен смисъл новите правила правят нещата малко по-лесни. На Херес всички ще изпитват нещо ново и аз няма да съм по-различен от останалите. Въпросът е как ще работим по време на сезона – това ще определи колко ще сме успешни. Според мен картината няма да е ясна поне до Бахрейн, а може и до по-късен етап.

– Какво е най-голямото предизвикателство на предстоящия сезон?

– Мисля, че е да опозная хората и да се почувствам комфортно в тази нова среда, да науча върху какво мога и върху какво не мога да влияя. Едно от нещата, които ме поразиха в Макларън, е какво влияние имаш като пилот – мога да тествам нещо в симулатора или да работя по друго в кокпита, а те наистина слушат какво имам да кажа и следващия път намирам промени, направени според препоръките ми. Това е забележително и ме окуражава, че този тим притежава скоростта и мотивация да реагира бързо на всякакви промени. Уча как работи отборът. Ясно е, че един екип в световните серии е значително по-малък, а това е голяма операция, така че свикването отнема известно време. Не съм изпитал кой знае какво по отношение на медиа и маркетинг натоварването – досега бях в нещо като пашкул, но нямам търпение да изляза на писта, да тествам и да видя какво ще стане.