Начало Автомобили Най-икономичният дизел на Opel за всички времена с емисии от едва 88...

Най-икономичният дизел на Opel за всички времена с емисии от едва 88 г/км CO2

40
0
CDTI,Corsa,ecoFlex

Най-пестеливата версия на Opel Corsa вече е още по-икономична и отговорна към чистотата на околната среда. Версията на Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX с три врати, мощност 70 кВт/95 к.с. и технология Start/Stop се нуждае от 3.3 литра дизелово гориво, за да измине разстоянието от 100 километра, което отговаря на забележително ниско равнище на емисиите на CO2 от 88 г/км (при версията с пет врати същите стойности възлизат съответно на 3.4 л/100 км и 89 г/км CO2). Tова превръща Corsa 1.3 CDTI ecoFlex в най-икономичния и ефективен дизелов модел на Opel създаван някога. 

“Версията на Corsa с емисии на CO2 от 88 г/км oще веднъж подчертава пионерската роля на марката Opel в разработката и развитието на устойчиви решения за мобилност. В рамките само на пет години от момента на появата на първата Corsa ecoFLEX дo днес, ние успяхме да намалим консумацията на гориво и равнището на емисиите на CO2 с цели 26 процента, като в същото време увеличихме динамичните показатели с над 26 процента. Нашите клиенти оценяват високо тези постижения, а от усилията на нашите специалисти печели и околната,” споделя Майк Аблесън, вицепрезидент инженеринг на Opel, обобщавайки предимствата на икономичната звезда в гамата на марката. 

Според Opelмоделът е истинско произведение на инженерното изкуство със седем процента по-нисък разход на гориво 

Докато последното поколение на Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX от 2011 година беше изключително пестеливо по отношение на разхода на горивото със своите 3.5 литра дизел на 100 километра и емисии от 94 г/км CO2, то последните мерки за снижаване на разхода и емисиите в размер на 0.2 л/100 км и шест грама CO2 на километър пробег правят модела абсолютен шампион по икономичност в дизеловата гама на Opel. За намаляване на разхода и емисиите с почти седем процента допълнително са предприети серия от мерки за подобряване на работата на автомобила в различни области. Tурбодизеловият двигател е оборудван с маслена помпа с променлив обем, която осигурява само необходимото в конкретния момент налягане на маслото в мазилната система на двигателя. Обемът на маслото се променя в зависимост от натоварването с цел намаляване до минимум на нужната енергия за осигуряване на оптимална циркулация на маслото в системата. Използването на трансмисионно масло с нисък вискозитет също спомага за повишаване на ефективността на силовия тракт и намаляване на разхода на гориво на новия модел. Tези мерки се допълват и от оптимизация на електронното управление на процесите в двигателя чрез промяна на програмното осигуряване на електронния управляващ блок на двигателя. 

Oт месец ноември 2012 година, Corsa ще се предлага на пазара и с новото поколение разработени от Opel механични предавателни кутии с още по-висока степен на прецизност и мекота при смяната на предавките. При тях инженерите на компанията са постигнали допълнително намаляване на загубите от триене и са снижили както усилието, така и пътя, който изминава скоростния лост при смяна на предавките. Базовата предавателна кутия е изцяло обновена с използване на нови зъбни колела и оптимизирани компоненти в областта на лостовата система и вилката за преместване на зъбните колела. Крайният резултат от предприетите мерки е повишен комфорт на превключване и оптимизирана работа при ниски и високи външни температури. Новите гуми с понижено съпротивление на търкаляне с размер 185/65 R15 също допринасят за отговорното отношение към околната среда на Corsa. 

Въпреки всички тези мерки за икономия, динамичните характеристики на модела изобщо не са пострадали. Въртящият момент от 190 Нм е на разположение в целия диапазон между 1 750 и 3 250 об/мин, а разполагащият с максимална мощност 70 кВт/95 к.с. турбодизелов двигател ускорява Corsa за 12,3 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост на модела възлиза на 177 км/ч. 

Подобрена ходова част с по-висок комфорт на возене и динамично поведение на пътя 

Инженерите на Opel са оптимизирали характеристиките на работа и на ходовата част при всички варианти на Corsa с изключение на спортната версия OPC Nürburgring Edition. Системата на окачването и амортисьорите вече омекотяват още по-плавно и ефективно сътресенията при движение по неравна пътна настилка, с което повишават комфорта на возене. Tова предимство е особено ценно при движение по настилки с по-ниско качество и при бавно придвижване в градски условия. Наред с това подобренията позволяват и на екологично настроените притежатели на версиите ecoFLEX да се радват на окачване без компромиси по отношение на динамичното поведение на пътя въпреки комфортната си настройка. 

Вече 30 години моделът Opel Corsa е неразделна част от индивидуалната мобилност по европейските пътища. В момента той съставлява над 28 процента от общия обем на продажбите на Opel/Vauxhall, а от момента на появата му досега са продадени около 12 милиона екземпляра от общо четири поколения. Corsa се предлага с бензинови, дизелови и двигатели с газ пропан-бутан (LPG), а диапазона на мощността при различните варианти варира между 51 кВт/70 к.с. и 155 кВт/210 к.с.. 

Моделите ecoFLEXи електрическатаAmpera – устойчива мобилност в унисон с най-добрите традиции на маркатаOpel 

Вариантите с означение ecoFLEX в гамата на Opel предлагат изключителни показатели по отношение на икономичността без да правят компромиси с динамиката на пътя, удоволствието от шофирането и безопасността като цяло. В момента компанията предлага на пазара близо 70 на брой ecoFLEX варианта. Освен новата Corsa с ниво на емисиите на въглероден двуокис от 88 грама на километър, гамата включва Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX с варианти на мощност 81 кВт/110 к.с. и 96 кВт/130 к.с., която изразходва едва 3.7 литра дизелово гориво на 100 км и отделя в атмосферата само 99 г/км CO2, моделът Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX със 70 кВт/95 к.с. (4.1 л/100 км и 109 г/км CO2), Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX във варианти с 81 кВт/110 к.с. и 96 кВт/130 к.с. (съответно 4.3 л/100 км и 114 г/км CO2), както и Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX с максимална мощност 96 кВт/130 к.с. (4.5 л/100 км и 119 г/км CO2). 

Екологичната гама от модели се допълва и от уникалния електромобил Opel Ampera. При него Opel cъчетава практичността във всекидневната употреба с революционна система за задвижване с изключителни екологични предимства, благодарение на които Ampera бе отличена с престижната награда “Car of the Year 2012” и е първият по рода си автомобил с електрическа система за задвижване, който предоставя всички предимства на традиционните автомобили, без да изисква период на привикване от страна на новите собственици, които могат да се възползват от екологичните му качества веднага и без да променят стила и навиците си на живот.