Начало Автомобили Най-модерният компактен Mercedes и класическата бизнес лимузина на автосалона

Най-модерният компактен Mercedes и класическата бизнес лимузина на автосалона

70
0

Нов, динамичен облик на класическия лукс посреща клиентите на Балкан Стар на изложбената площ на Mercedes-Benz на Автомобилен салон София 2013.

В рамките на изложението посетителите ще имат възможност на едно място да видят изцяло новия модел CLA – разкриващ нов пазарен сегмент подобно на своя по-голям „брат“ CLS, и най-новите технологии на съвременното автомобилостроене в новата Е-класа, заедно с няколко от другите звезди на немския автомобилостроител.

Балкан Стар демонстрира как класическото разбиране за лукс и най-високо качество изглежда още по-атрактивно и динамично в моделите на Mercedes-Benz. От спортните компактни автомобили Mercedes-Benz CLA, A-класа и В-класа, през еталона за бизнес лимузина – новата Е-класа, до изключително добре приеманите на българския пазар високопроходими автомобили, представени по случай 45-годишнината на AMG от GL 63 AMG – най-пълната гама автомобили и услуги могат да бъдат открити в зала 4 на Интер Експо Център в София.

CLA е създаден да въведе нов сегмент, с ненадмината аеродинамика (Cd = 0,22), авангарден купе дизайн и 4MATIC система за задвижване на четирите колела (като опция). Като ново четириврато купе CLA следва дизайн концепцията на CLS, чиято идея се умножи и бе многократно имитирана след дебюта на модела през 2003. Новото купе успешно въплъщава дизайна на концептуалната разработка Concept Style Coupe в серийно производство. Моделът разполага стандартно със спирачна система на базата на радар (COLLISION PREVENTION ASSIST), която е способна да предупреди водача за опасност от удар при скорост над 7 км/ч и да предприеме прецизно спирачно усилие, когато шофьорът настъпи спирачния педал.

Пет линии на оборудване и пакети с богато разнообразие от екстри правят възможно максималното индивидуализиране на вълнуващото купе с компактни размери (дължина/ширина/височина: 4630/1777/1437 милиметра). В CLA смартфони могат да бъдат интегрирани в дисплея и оперативната система на автомобила, в отговор на дигиталния лайф стайл на активната в социалните медии таргет група.

С нови, по-ефективни двигатели, нови помощни системи и нов дизайн Mercedes-Benz чувствително модернизира E-класата, за да разшири още повече нейните водещи позиции в луксозния сегмент. И седанът, и комби моделите се предлагат с 11 нови или оптимизирани асистиращи системи, разработени за новата S-класа, които тук отбелязват своята официална българска премиера. Те представляват комбинация от множество характеристики за комфорт и сигурност, които Mercedes-Benz обобщава в понятието „интелигентно шофиране“. За първи път са включени системи, които могат да предотвратят инциденти с преминаващи автомобили или пешеходци, асистентът за следене на пътната лента, който може да предотврати инцидент също и с насрещно движещ се автомобил, както и незаслепяващите постоянни дълги светлини. По този начин Mercedes-Benz подчертава своята водеща позиция в областта на сигурността.

Новата E-класа прави значителна крачка напред по отношение на ефективността и екологията. Това се случва благодарение на новите мощни BlueDIRECT четири цилиндрови бензинови двигатели, които могат да се похвалят с усъвършенствана технология за директно впръскване. Това значително развитие на модела води до вълнуващи промени и в дизайна на автомобила. С новия си дизайн E-класата съчетава ефективност, интелигентност и притегателна сила по изключителен начин.

Mercedes-AMG е готов на всичко, за да постигне изключителни резултати, подбирайки и използвайки прецизно материалите за изработка, с внимание към детайлите в дизайна на интериора и екстериора и демонстрирайки изключително търпение при разработването и тестването на нови технически подходи. За тази цел техническата база в Афалтербах е оборудвана с най-съвременни технологии и функционира с педантична прецизност. Но в едно отношение винаги се разчита на майсторската ръчна изработка – за създаване „сърцето” на AMG Mercedes, спазвайки принципа “Един двигател, един човек”. С грижливо подбрани компоненти, перфектен монтаж и несравнимо стриктен контрол – от първия до последния винт.

В края на производствения процес на автомобила се поставя емблема с подписа на специалиста, който е лично отговорен за спазено обещание към уникалния продукт. Като част от амбициозната стратегия „AMG Performance 50” компанията от Афалтербах цели увеличаването на моделната гама от 22 на 30 автомобила и ръст в продажбите от

20 000 на над 30 000 броя годишно до 50-тия рожден ден на AMG. Част от динамичното развитие на дъщерното дружество на Даймлер са новите AMG автомобили с изключително ефективно задвижване, включително напълно новоразработения 2-литров турбодвигател – най-мощният серийно произвеждан четири-цилиндров турбо двигател в света. Системата за задвижване на всички колела AMG 4MATIC вече се предлага с повече модификации – освен в A 45 AMG, представена за първи път тази пролет в Женева, също например и при моделите E 63 AMG и CLS 63 AMG.

У нас почитателите на супердинамичното спортно шофиране, характерно за автомобилите AMG, доказват своя интерес години наред с едни от най-впечатляващите модели. Наскоро клиенти на Балкан Стар имаха възможност да вземат участие и лично да се убедят в емоцията на моделната гама AMG в роуд-шоуто Mercedes-Benz Wild Beauties, което гостува в София и Варна в началото на месеца.