Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накъде поема Райконен през 2009 г.?

Накъде поема Райконен през 2009 г.?

39
0

Никак не му е лесно напоследък на Кими Райконен. Финландският пилот на Ферари за пореден път се оказа в клюкарската рубрика, след като в четвъртък закъсня за официалната пресконференция на пистата Хунгароринг, на която трябваше да присъства. Кими вече отнесе глоба само преди няколко старта за подобно провинение. Този път обаче се оказа, че е бил на летището в Швейцария, където полетът му се забавил с няколко часа. Стюардите на Хунгароринг въпреки всичко разследваха случая, но в крайна сметка решиха, че този път Кими няма вина и до санкции не се стигна.

Междувременно слуховете относно това какво ще прави Райконен догодина продължават с пълна сила. Сънародникът му Хейки Ковалайнен бе потвърден за сезон ’09 от Макларън, но това не промени ситуацията, тъй като решението на световния шампион за 2007 г. всъщност засяга в най-голяма степен Фернандо Алонсо. Испанецът упорито продължи да твърди на Хунгароринг, че е твърде рано за каквото и да било съобщение от негова страна, макар вече да не бе така категоричен, че остава в Рено. Той все пак очаква до септември нещата да се изяснят.

Неизвестно остава също така на какъв етап са разговорите, за които се чува от няколко старта насам, между Роберт Кубица и Ферари. Евентуално преминаване на поляка в Скудерията не се изключва от специалистите, но поставя в още по-сложна ситуация Алонсо. Вероятността за “трансфер” стана още по-сериозна напоследък, тъй като според запознати на Роберт не му допадат промените в автомобила, направени с цел колата да стане по-удобна за управление за Ник Хайдфелд.

За момента обаче всичко е на етап слухове и сигурните договори за 2009 г. се броят на пръсти.