Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накаджима е оставил бъдещето си в ръцете на Тойота

Накаджима е оставил бъдещето си в ръцете на Тойота

34
0

Казуки Накаджима разкри, че ангажиментите му в близко бъдеще са в ръцете на Тойота. Въпреки че японският пилот никога не е карал за тази марка във Ф1, той си остава част от програмата за млади пилоти на компанията и се надява, че тя ще успее да му намери пилотско място за идния сезон.

След като дебютира във Ф1 в началото на миналата година с ползващия тогава двигатели на Тойота отбор на Уилямс, Накаджима трудно се справи с намирането на скорост и така и не успя да спечели точка в световния шампионат от Формула 1 и през тази година.

„Оставих на Тойота да водят всички преговори за следващия сезон от мое име. За момента нямаме подписан договор, но във Ф1 сега има много несигурни неща, защото се присъединяват още отбори, поради което има и някои свободни места на пазара за пилоти.

Аз имам известен опит, събран от последните две години и имам солиден сезон като пилот, въпреки че не успях да запиша добър краен резултат.

Сега обаче съм по-уверен и затова се надявам, че ще мога да си намеря място за догодина“, обясни Накаджима, който взе участие във фестивала на Тойота Моторспорт, който се проведе през изминалия уикенд.