Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накаджима: Нямаше как да избегна удара

Накаджима: Нямаше как да избегна удара

97
0

Доста разочарования донесе Гран при на Япония на различни отбори, но може би най-голямото бе за единствения представител на страната домакин във Формула 1 Казуки Накаджима. Пилотът на Уилямс има опит на пистата Фуджи от по-ранни етапи на кариерата си и се справяше сравнително добре допреди старта на надпреварата. Той се класира пред по-опитния си съотборник Нико Розберг и в свободните тренировки, и в квалификацията, като остана доволен най-вече от собственото си каране. Малко след началото на състезанието обаче японецът се оказа с потрошена кола.
Истински срам и разочарование е да претърпиш катастрофа в първия завой [след старта], но не можеш да направя нищо, за да я избегна. След това просто опитах да дам най-доброто от себе си в останалата част на състезанието. Не мисля обаче, че темпото ни в надпреварата бе кой знае колко добро и не можах да прогресирам въобще – сподели Казуки след финала.

Тимът на Уилямс не взе точка от надпреварата на Фуджи, след като Розберг пък завърши 11-и.
И двете ни коли не тръгнаха добре на старта. Казуки си счупи предното крило в първата обиколка, което го прати на опашката на колоната след непланирано спиране в бокса. От там нататък бе трудно да постигне каквото и да било. Нико бе с много гориво и бе най-тежкият пилот в началото, но загуби твърде много време зад по-бавни съперници. Неговото темпо бе сравнително добро и при един по-добър старт щеше да има възможност да се бори за далеч по-предни позиции – обясни и техническият директор на отбора Сам Майкъл.