Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накаджима: Ще се отблагодаря на Уилямс със силен финал

Накаджима: Ще се отблагодаря на Уилямс със силен финал

35
0

Казуки Накаджима е уверен, че ще успее да се отплати на Уилямс за вярата им в него със силен финал на сезона. В четвъртък от базирания в Гроув тим бе потвърдено, че японецът ще кара за тях и през 2009 година.

Очакваше се да стане така, след като той донесе някои окуражаващи резултати в дебютната си кампания. От тима обаче чакаха до тази седмица, за да потвърдят решението да задържат пилотската си двойка и през 2009 година. Именно в Сингапур Накаджима постигна най-добрия си квалификационен резултат.

В навечерието на домашната му Гран при на Япония Накаджима коментира, че е почувствал как в Сингапур най-накрая е показал какво може.

„Сезонът имаше своите върхове и спадове” – коментира Накаджима пред autosport.com. „След Гран при на Испания нещата изглеждаха доста добре. В някои състезания бях доста близо до Нико.”

„Тогава в последните две състезания на Спа и Монца имах доста трудности – въпреки че на Монца допълнителен фактор бе и времето. Затова бе важно да се преборя за добра позиция в Сингапур.”

„Има три оставащи кръга, като е много важно да завърша сезона в добра форма. Освен това следваща е Гран при на Япония – всичко изглежда добре.”

Шефът на тима, Франк Уилямс, е оптимист по отношение на потенциала на Накаджима.

„Той успяваше да засенчва Нико с една или две десети през уикенда…” – казва Уилямс. „Далеч е от всякакви интриги и работи много упорито. Искрено се надявам да успее.”