Начало MotoGP News Накагами остава част от LCR Хонда и през следващия сезон

Накагами остава част от LCR Хонда и през следващия сезон

100
0
Такааки Накагами
Такааки Накагами, снимка LCR Хонда

Такааки Накагами остава част от LCR Хонда и през следващия сезон. Японецът удължи с още една година споразумението си с отбора на Лучо Чекинело. Догодина Накагами ще си партнира с Йохан Зарко.

Накагами направи дебюта си в MotoGP през сезон 2018 именно с LCR Хонда. Оттогава той е непрестанна част от базирания в Монако отбор. Накагами има редица класирания в челната десетка, но все още търси първи подиум в кралския клас. Японецът има няколко четвърти места. Последният такъв случай бе в Гран при на Испания 2021

Тази година Накагами изживява една много тежка кампания. 31-годишният състезател постоянно се бори с трудния за управление мотоциклет на Хонда. От началото на сезона Накагами има само три класирания в челната десетка, като най-добрият му резултат е осмо място в Нидерландия.

Японецът заема 17-то място във временното класиране с актив от 35 точки. Това обаче се дължи най-вече на факта, че останалите пилоти на Хонда се сблъскаха с контузии и пропуснаха немалко стартове.

През последните седмици се появиха слухове, че Накагами ще запази мястото си в LCR Хонда и през следващия сезон. Днес стана ясно, че той е подписал ново едногодишно споразумение с екипа на Лучо Чекинело.

„Горд съм заради това, че разчитам на Накагами за още една година. Той е бърз пилот, който може да постигне добри резултати. Заедно с HRC вярваме, че е време да продължим да натискаме, тъй като той е един от най-опитните момчета с този мотор. Ще дадем всичко от себе си, за да се борим за позициите, към които се стремим“, заяви Лучо Чекинело.

„Чувствам, че LCR е част от моето семейство. Разбира се, съм развълнуван да бъда с тях за още един сезон. Искам да благодаря на тях и на HRC за възможността, тъй като знам, че сме добър екип. Сега е време да работим още по-усилено, за да сме готови за бъдещето“, сподели Накагами. Японецът ще продължи да бъде подкрепян от Idemitsu.


Догодина Накагами ще има нов съотборник в лицето на Йохан Зарко. Опитният французин идва на мястото на напускащия Алекс Ринс. Испанецът на свой ред заменя Франко Морбидели в заводския отбор на Ямаха. Морбидели пък зае мястото на Зарко в Прамак Дукати.

Междувременно стана ясно, че Ринс няма да кара в предстоящите надпревари в Индия и Япония. Шесткратният победител в MotoGP ще бъде заменен от Щефан Брадл.