Начало Рали Наказаха Карлос Сайнц за удар с ATV

Наказаха Карлос Сайнц за удар с ATV

48
0

Лидерът в рали Дакар при автомобилите Карлос Сайнц-старши с Пежо бе наказан от организаторите с добавяне на 10 мин към общото му време за удар с ATV по време на съботната отсечка от надпреварата от Ла пас до Юуни.

Холандският пилот Кеес Коолен се е оплакал, че испанецът е ударил неговата 4-колесна машина по време на първата част от дългия цели 425 километра етап и не е спрял да му помогне.

Според правилата на състезанието всеки пилот, който стане свидетел на инцидент, трябва задължително да спре и да помогне на засегнатия свой колега, като освен това осведоми и организаторите за инцидента.

Според официалните лица Сайнц е карал потенциално опасно и затова получава санкцията, която намалява преднината му в генералното класиране на 56:37 мин пред Насър Ал-Атия с Тойота.

Спортният директор на Пежо Бруно Фамен не бе съгласен с наказанието и обяви намерението на тима да обжалва решението. По думите му по колата на Сайнц няма следи от удар. Според Motosport машината на Коолен наистина е повредена, но не било доказано, че това се дължи на удар със Сайнц.

Карлос от своя страна заяви, че е сигурен в това, че не е имало контакт с Коолен. „Беше в много кална зона, каза испанецът. – Предупредих го, че идвам с индикатора и видях, че той ме вижда. След това той излезе от пътя.

Аз ускорих и не забелязах, че той е загубил контрол, защото имаше много кал. После той се върна на пътя и аз по чудо го избегнах. Беше много близо, но не го ударих.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter