Начало Formula E News Наказаха Ди Граси за удара с Буеми

Наказаха Ди Граси за удара с Буеми

32
0

Лукас ди Граси от екипа на ABT Schaeffler Audi Sport получи наказание от 50 секунди за катастрофата си със Себастиан Буеми (Renault e.dams) по време на последния кръг от шампионата на Формула Е в Лондон вчера. Двамата претенденти за титлата бяха с равни точки преди решителния старт, като още в спирането за първия същински завои Ди Граси спря много късно и удари съперника си.

Двамата получиха сериозни поражения по колите си и трябваше да ги сменят с резервните, което означаваше, че няма как да спечелят точки от класиране и Лукас получава предимство, тъй като има повече 3-и места през сезона при равни победи и 2-и места. Оставаше вариантът обаче за постигане на най-бърза обиколка, която дава 2 точки.

Именно това стори Буеми и с 2 точки аванс грабна титлата. Санкцията обаче напрактика не променя нищо, тъй като Ди Граси така или иначе се води некласиран. Самият Буеми смяташе, че бразилецът умишлено е спрял толкова късно и го е ударил, за да може да спечели титлата по нечестен начин.

Санкции след финала имаше още за Жан-Ерик Верн (DS Virgin Racing), Ник Хайдфелд от Mahindra и Антонио Феликс да Коща (Team Aguri). Те получиха добавяне на съответно 51, 50 и 100 секунди към общото си време заради използване на повече енергия от разрешеното по време на състезанието. Това ги прати от 3-о, 4-о и 5-о място на съответно 8-0, 7-о и 11-о. Така 3-ата позиция остана за Жером ДАмброзио от Dragon racing.