Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказаха Гасли да стартира от бокса

Наказаха Гасли да стартира от бокса

1729
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли получи наказание да стартира от бокса в Гран при на Азербайджан. Причината за това е, че пилотът на Ред Бул не успя да се яви при стюардите на ФИА за теглене на колата при повикване в края на втората свободна тренировка.

Гасли е получил инструкция от бокса да натисне при влизането си в питлейна, за да може в екипа да направят тренировъчен питстоп при максимално реални условия. Спирайки за ограничението в бокса възможно най-късно, Гасли не е успял да види, че е повикан от стюардите в бокса за измерване на колата.

Пиер се представя много неубедително този сезон. Той има едва 13 точки от едно 6-о, едно 8-о място и една най-бърза обиколка. Наскоро французинът заяви, че знае на какво се дължи изоставането му спрямо Верстапен. И ще работи върху това да подобри представянето си.

Самият Верстапен беше доволен от баланса на колата си във втората сесия. Холандецът завърши с 4-о време, като изостана на близо 1 секунда от Шарл Льоклер. Според него има области, в които колата може да бъде подобрена.