Начало Moto News Наказаха Петручи с 3 места в решетката за следващото състезание

Наказаха Петручи с 3 места в решетката за следващото състезание

42
0

Данило Петручи получи 3 места наказание в решетката за следващото състезание от MotoGP в Чехия заради инцидента с Юджийн Лавърти в последния завой от надпреварата в Австрия вчера. Пилотът на Aspar Ducati стартира от 11-а позиция и в един момент се движеше на 8-о място, но след това загуби няколко места.

В края той се озова 11-и и се защитаваше от атаките на Петручи. Двамата се удариха на последния завой при атака на Даниело, като Юджийн беше по-напред. Лавърти падна и не завърши състезанието. След финала стюардите определиха карането на Петручи като безотговорно, заради което той бе санкциониран с 3 места за старта в Бърно в решетката и 1 наказателна точка в състезателния му лиценз. 

„По мое мнение той караше повече от агресивно, заяви Лавърти. – В завой 3 той почти ме удари от вътрешната страна, вместо да ме изпревари. Стигна се до контакт от в ейпекса на завоя и след това отново бях пред него на завой 4. Защитих вътрешната линия на последния завой и той отново направи същото и се ударихме.

Не съм доволен защото това се случва повече от веднъж с него. Коства ми 11-ото място, а ние работихме много здраво този уикенд, за да може някой да провали всичко 200 метра преди финалната линия. И всички това за една точка повече.”

Петручи от своя страна се извини за инцидента и прие вината си, като обясни, че не се е опитвал да изпревари съперника си, а само е пробвал атаки.