Начало Formula E News Наказания за някои от пилотите след финала в Саня

Наказания за някои от пилотите след финала в Саня

388
0
Жан-Ерик Верн
Завършилият първи Верн получи само порицание, снимка: Формула Е

Няколко пилоти получиха наказания след финала на първата в историята еПри на Саня, 6-и кръг от Формула Е. Това обаче не доведе до сериозни размествания в крайното класиране от надпреварата.

Победителят Жан-Верик Вен от DS Techeetah, който беше разследван от стюардите, получи само порицание. Причината е, че не е спазил процедурата при рестартиране на състезанието. Той е бил с повече от 10 дължини на колата (колкото е максимумът според правилата) зад сейфтикара.

След финала завършилият 6-и Себастиан Буеми от Nissan e.dams беше наказан с 10 сек за инцидента, при който той удари Фринс, който пък в последствие връхлетя върху Лукас ди Граси. Така швейцарецът се смъкна от 6-о на 8-о място.

Ди Граси получи глоба от 5000 евро. Причината беше, че той е напуснал колата си без позволението на директора на състезанието в Саня.

Буеми, Лотерер и Дани Абт бяха глобени съответно с 2000, 2000 и 1000 евро за това, че са се движили с по-висока скорост от позволената при пълен режим на жълт флаг след финала на състезанието. Той бе назначен заради инцидента между Буеми, Фринс и Ди Граси.

Победителят от предишния кръг Едоардо Мортара от Venturi бе санкциониран с добавяне на 16 сек към времето си заради неизползването на атакуващия режим задължителните 2 пъти. Това го прати от 10-о на 13-о място – извън зоната на точките.

Пълно класиране от състезанието