Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Намалихме разликата спрямо Мерцедес, смята Аривабене

Намалихме разликата спрямо Мерцедес, смята Аривабене

33
0

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене смята, че тимът на Ферари е намалил разликата спрямо Мерцедес в последните състезания. Доказателство за това била и отминалата Гран при на Бразилия. В нея Фетел успя да се движи с темпо, близко до това на Розберг и Хамилтън, до първите спирания в бокса с гумите софт и в първите обиколки след тях.

Като цяло Фетел беше с около 0.3 сек по-бавен средно на обиколка от колите на Мерцедес, което е по-добро спрямо квалификационното темпо на Себастиан, което бе с 0.5 сек по-слабо при една бърза обиколка с минимално количество гориво. Според Аривабене това е значително подобрение спрямо началото на сезона, когато колите на Скудерията изоставаха със секунда на обиколка в сесиите за място и с половин секунда на тур в състезанията.

„Това, че сме доближили Мерцедес е абсолютно реално, гледайки цифрите, заяви босът. – Бяхме по-близо до тях от всеки друг. Само ние и те завършихме състезанието, изминавайки всички обиколки. В някои обиколки бяхме близо до тях, в други постигахме същото време, а в малко от тях бяхме дори по-добри. Резултатът е ок. Добър е, когато печелиш.”

Според Аривабене резултатът е допълнително удовлетворяващ от факта, че пилотите на Мерцедес са натискали здраво по време на състезанието. Изключение са били само последните 3-4 обиколки.