Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Намаляването на феновете в Германия може да се дължи на случващото се...

Намаляването на феновете в Германия може да се дължи на случващото се в F1, смята Фетел

2567
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Намаляването на популярността на Формула 1 в Германия може да се дължи на случващото се в спорта напоследък. Това смята Себастиан Фетел.

Германецът не каза за какво конкретно става въпрос, но изглежда има предвид липсата на постоянство при налагането на наказанията.

В Гран при на Канада Фетел беше наказан с 5 секунди за опасното му според стюардите връщане на пистата в битката с Люис Хамилтън. Това му коства победата. След това в Австрия след сблъсък между Льоклер и Верстапен санкция за последния нямаше.

Договорът за домакинство на Гран при на Германия изтича след тазгодишното издание на надпреварата. И се смята, че той най-вероятно няма да бъде подновен. И състезанието на Хокенхайм заедно с това в Мексико ще отпаднат от календара за 2020 г.

„Смятам, че публиката в Германия е много откровена и директна, каза Фетел на днешната пресконференция на пилотите на Хокенхайм. – И може би някои неща, които се случват в нашия спорт не помагат за популярността му в страната ни.“

Според Фетел все пак интересът към Формула 1 в Германия продължава да бъде на сравнително високо ниво. И това се доказва от многото публика на пистата за състезателния уикенд през миналата година. Тогава Фетел водеше, но допусна грешка на влажната писта и отпадна.