Начало Автомобили Напълно новият Jeep Wrangler Polar Edition дебютира на салона във Франкфурт

Напълно новият Jeep Wrangler Polar Edition дебютира на салона във Франкфурт

60
0
Jeep Wrangler Polar Edition

Напълно новият Jeep Wrangler Polar Edition дебютира на салона във Франкфурт. Това е ексклузивна лимитирана серия, чиято цел е да подчертае легендарните 4х4 способности на иконата Jeep Wrangler. Wrangler Polar ще е в конфигурация на двуврат Wrangler Unlimited, изпъквайки с напълно нов екстериорен хидро-син цвят, комбиниран с черен интериор.

Името „Polar“ локализира мястото на автомобила в центъра на снежното сърце с координати 78° юг и 106° изток – отговаря на локацията Восток, където е измерена най-ниската абсолютна температура до момента: -89.2° C. Макар и използвана преди, зимната тематика е интерпретирана по нов, вълнуващ начин и намира израз в уникалните стилни елементи на Wrangler Polar, предлагайки водещи за класа си възможности и отличителни цветове на интериора, наподобяващи черти от арктическия регион.

Дизайнът на новия Jeep Wrangler Polar е създаден да изразява свободата да отидеш отвъд познатите граници и откриваш незавладени територии – опит, на който само любителите на Wrangler могат да се насладят, благодарение на надеждността и сигурността, гарантирани от залагащата стандарти автомобилна технология и несравнимия оф-роуд опит, натрупан в продължение на повече от седем десетилетия история. С враждебните си пътища и суров климат Антарктическият регион предлага условия за шофиране, които иконата Jeep Wrangler е конструирана да завладее.

Новата лимитирана серия ще се задвижва от ефективния 2,8-литров турбо дизелов двигател с автоматична или ръчна трансмисия или с помощта на 3-литров V-6 бензинов двигател в комбинация с автоматична предавателна кутия. 2,8-литровият CRD двигател предоставя мощност от 200 к.с. (147 kW) при 3 600 оборота в минута и въртящ момент от 460 Nm при 1600 – 2600 оборота в минута, когато е оборудван с 5-степенна автоматична трансмисия. При моделите с 6-степенна ръчна скоростна кутия 2,8-литровият двигател осигурява 200 к.с. въртящ момент от 410 Nm при 2600 – 3200 оборота в минута. 3,6-литровият V-6 бензинов двигател от гамата на Wrangler, предлаган на ограничен брой пазари, предоставя 284 к.с. (209 kW) и 347 Nm въртящ момент и се предлага с 5-степенна автоматична трансмисия.

Jeep е във Франкфурт, за да демонстрира призванието си да бъде бранд за всякакъв терен и стандарта, който налага по отношение на персоналност, комфорт и технологии. Изложбената площ пресъздава всички терени, на които автомобилите на Jeep могат да проявят своя характер: в града, както и при екстремен оф роуд.

Всичко на щанда изразява мощност и изтънченост. Дюните, подчертани с модерни насмолени покрития, очертават ъгъла на новата специална серия Jeep Wrangler Polar и подсказват за изключителните му оф роуд възможности. Сградата на фон с трите си главни колони по средата идеално репликира стъклените покриви на модерен метрополис в САЩ, за да насочи към американския произход на бранда и също така да подчертае способността да бъдеш главен герой и в града.

Новият Jeep Grand Cherokee изпъква в централния сет, решен като всекидневна с ръчно изработено дърво, изразяващ класическа хармония и модернизъм едновременно. Запълвайки гамата с акцент върху комбинацията от оф роуд способности и урбанистично призвание, освежения Jeep Compass 2014 се разполага в сърцето на щанда. На широк екран в задната част видео показва най-новите характеристики и технологични решения, представени в последните модели на Jeep. На обособена част от щанда се разполагат аксесоарите и лайфстайл колекцията Jeep.