Начало Автомобили Направата на iChange е струвала 1 милион евро на Ринспийд

Направата на iChange е струвала 1 милион евро на Ринспийд

58
0

Прототипът Ринспийд iChange бе представен официално на автоизложението в Женева. Моделът е автомобилна студия, показваща на публиката как утрешните автомобили биха могли да си взаимодействат със своите пасажери. Компанията е изразходвала един милион евро, за да направи модела, но въпреки това възможността колата да стигне до серийно производство е минимална.

Най-голямото желание на основателя на Ринспийд – Франк Риндеркнехт, е да демонстрира технологии, които могат да бъдат адаптирани така, че да се използват в бъдещите серийни автомобили. Главното качество на iChange е това, че той може да се превръща от едноместен в двуместен и дори триместен автомобил, посредством електрически задвижваното си разтягащо се купе.

„Ако искаме да запазим нашата индивидуална мобилност и за в бъдеще, трябва да преосмислим концепцията на автомобилите, като най-вече успеем да се приспособим към екологичните аспекти”,
заяви Риндеркнехт по време на представянето на модела.

Освен че може да се преобразява по този начин, колата е и напълно екологична, тъй като се задвижва от изцяло електрически двигател, който разполага с мощност от 130 киловата (177 к.с.)